in

Η ψυχρή εισβολή βάζει στην «κατάψυξη» τη χώρα – Οι περιοχές που “ασπρίζουν”

Χιόνια αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα, Σάββατο (13/1), αλλά σε υψηλά υψόμετρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.

  • Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο. Χθες ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος ξεκαθάρισε ότι δεν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν θα πνιγούμε στο χιόνι στα χαμηλά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα χιονίσει κάτω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο. Ωστόσο, σημείωσε ότι το Σάββατο (13/1) είναι η «κρίσιμη μέρα με τις χιονοπτώσεις», οι οποίες θα απασχολήσουν τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, της τάξης των 2 με 4 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά θα κυμανθεί από -05 (μείον 05) έως 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 08 με 10 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός, τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά, ενώ τις βραδινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δείτε το απαράδεκτο ΒΙΝΤΕΟ στο “Survivor” – “Χυδαίο” πλάνο, κόλλησε την κάμερα πάνω της

Πρώτη χθες η Κουτσελίνη με μεγάλη διαφορά στην τηλεθέαση και με nassosblog