in

OMGOMG

Η πρόβλεψη Αρνιακού – Έτσι θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Από τις ηλιόλουστες μέρες και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού.

  • Μιλώντας στο newsit, επισημαίνει ότι «από σήμερα το μεσημέρι και μετά, χαλάει ο καιρός, καθώς μια ψυχρή μάζα από την βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει στην Μεσόγειο. Έτσι, περιμένουμε από αύριο το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ, βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Οι βροχές, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, κατά τόπους θα είναι ισχυρές, όπως και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, από χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις. «Θα πέσουν λίγα χιόνια στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Η κακοκαιρία σιγά σιγά θα επεκταθεί, την Τρίτη, σε ολόκληρη την χώρα.

  • Στα πελάγη, θα έχουμε νοτιοδυτικούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ, την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα φτάσουν τα 8 και δεν αποκλείεται και τα 9 μποφόρ. Μάλιστα, την Τρίτη θα γυρίσουν οι άνεμοι και σε βορειοδυτικούς. Τα χιόνια, την Τρίτη θα επηρεάσουν, ακόμα και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, από τα 500- 600 μέτρα και πάνω», σημειώνει.

Η κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, καθώς θα προχωράει ανατολικότερα και από τα δυτικά, ο καιρός θα βελτιώνεται. «Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε ξαστεριά και παγετό, με θερμοκρασίες -4 βαθμούς Κελσίου, που δυστυχώς είναι επικίνδυνες για την γεωργία, καθώς αυτή τη στιγμή η φύση βρίσκεται στην ανθοφορία», υπογραμμίζει ο Τάσος Αρνιακός.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σάρωσε η νέα σειρά του Κοκλώνη στο Star. Ψάχνονται στο Survivor…

«Μαύρο Ρόδο» – Η σκηνή που Ελισάβετ και Πέτρος κάνουν έρωτα φούντωσε τις τηλεθεάτριες