in

Η πρώτη κατάθεση της Καϊλή – Η σχέση Τζόρτζι

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι «καυτοί» διάλογοι της πρώτης κατάθεσης της Εύας Καϊλής στην βελγική δικαιοσύνη, μια μέρα μετά την σύλληψή της.

Στη «βροχή» ερωτήσεων που δέχεται από τον ανακριτή, η Ευρωβουλευτής σε κατάσταση σύγχυσης προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πρώτες της κινήσεις, μετά την σύλληψη του συζύγου της, την ύπαρξη των τεράστιων χρηματικών ποσών στο σπίτι της αλλά και στη βαλίτσα με την οποία συνελήφθη ο πατέρας της, ενώ παραδέχεται δυο συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον υπουργός Εργασίας του Κατάρ μαζί με τον σύντροφό της.

  • Η κατάθεση της Εύας Καϊλή δόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου μια μέρα μετά την σύλληψή της στην οποία περιγράφει τις πρώτες της κινήσεις αφού συνέλαβαν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. «Αφού συνελήφθη ο άντρας μου, πήγα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του, για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τον υπολογιστή του και το τηλέφωνό του. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει, να πάρει τη βαλίτσα.

«Άνοιξα τη βαλίτσα. Άνοιξα το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Παντσέρι και ίσως και το τωρινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο. Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι, αλλά δεν τον βρήκα. Μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Μαρί Αρένα. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απαντάει ο Παντσέρι. Ο Παντσέρι δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του, μέσω των φίλων του, γιατί τα ιταλικά μου δεν είναι καλά.

  • Οι ανακριτές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή τι γνώριζε για τα χρήματα η Εύα Καϊλή, στην ερώτηση πώς βρέθηκαν τέτοια χρηματικά ποσά στο σπίτι της η ίδια απάντησε: Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά το έκανε ο άντρας μου ο Αντόνιο Παντσέρι, συνεργάζεται πολύ με αφρικανικές χώρες, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλεί τον Φραντσέσκο όποτε θέλει να κάνει κάτι γι αυτό ή για οτιδήποτε θέλει να μεταφέρει. Τον εμπιστεύεται 100%. Εμπιστευόταν πιο πολύ το διαμέρισμά του. Δεν ξέρρω αν είχα να κάνει με την ασυλία μου.
  • Την ώρα που κατέθεται η Εύα Καϊλή η αστυνομία είχε ήδη συλλάβει τον πατέρα της. Οι ανακριτές ρώτησαν επίσης την Εύα Καϊλή γιατί έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της με εκείνη να απαντά: Στις 10:30 συνέλαβαν τον Φραντσέσκο. Νόμισα ότι ήταν σε τροχαίο. Δεν ήξερα τίποτα, Μόλις μου είχαν πει ότι ο άντρας μου είχε συλληφθεί και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Ο πατέρας είχε πάει την κόρη μου βόλτα. Του τηλεφώνησα να επιστρέψει αμέσως. Μάζεψα τα πράγματά και τα έβαλα σε μια βαλίτσα. Έβαλα και μπιμπερό για το μωρό. Πήρα μόνο τα πράματα του Αντόνιο Παντσέρι. Δεν ήξερα σε ποιον ανήκει το Pc και το κινητό τηλέφωνο, αλλά ήταν στη βαλίτσα και έτσι τα έβαλα μέσα, θεωρώντας ότι ανήκαν στον Παντσέρι. Ο πατέρας μου, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ενήργησε με την ιδιότητα του παππού. Δεν γνωρίζει τίποτα. Υποθέτω ότι άνοιξε τη βαλίτσα στο ξενοδοχείο».

Οι συναντήσεις με τους Καταριανούς

  • Οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου παρουσίασαν στην Εύα Καϊλή φάκελο στον οποίο υπάρχουν ανακριτικά στοιχεία για συναντήσεις που είχε η ίδια με αξιωματούχου του Κατάρ και συγκεκριμένα δυο φορές σε ένα ξενοδοχείο στη λεωφόρο Louise Steingernberger μαζί με τον σύντροφο της. Σε αυτά τα στοιχεία η Εύα Καϊλή απάντησε ότι συνάντησε τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, «που συνήθως μιλάει αραβικά και η μετάφραση γίνεται στα γαλλικά. Ο Φραντσέσκο μετέφρασε από τα γαλλικά, στα αγγλικά για εμένα. Αφορούσε την επίσκεψη του υπουργού στην Ευρωβουλή. Ήθελε να κατανοήσει το διαδικαστικό της ψηφοφορίας, για τις βίζες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Παντσερί δεν ήταν μαζί μου σε αυτές τις επισκέψεις, νομίζω ότι του γνώρισε αλλά χωρίς εμένα και είχαν άλλες συζητήσεις».

Η σχέση Τζόρτζι – Παντσέρι

  • Η Εύα Καϊλή σκιαγράφησε στις βελγικές Αρχές και την σχέση Τζόρτζι – Παντσέρι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήξερε τα μυστικά των δυο καθώς μιλούσαν μόνο ιταλικά ή γαλλικά, ενώ συναντιόντουσαν συχνά. Όπως ανέφερε η Εύα Καϊλή, «πριν από αυτό, δεν σκέφτηκα ποτέ από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα. Δεν έλεγξα τον υπολογιστή του ή τα πράγματά του, μέχρι χθες. Χθες κοίταξα γιατί ήξερα ότι ο Αντόνιο του είχε δώσει ένα χαρτοφύλακα και τώρα ήταν μεγαλύτερος. Ο Αντόνιο ερχόταν για καφέ, ακόμα και όταν δεν ήμουν σπίτι. Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο έχουν πολύ στενή σχέση. Εμπιστεύτηκα τον Φραντσέσκο γιατί ήταν πάντα πολύ προσεκτικός και πολύ ακριβής. Μου είχαν προτείνει 2 ή 3 φορές πολύ καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, αλλά το βασικό κριτήριο για εμένα δεν είναι ο μισθός».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Επίθεση σε άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Νεκρός σε ηλικία 103 ετών ο Γιάννης Καραγεωργίου – Ο τελευταίος μάρτυρας της ναζιστικής θηριωδίας