Μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Μεγάλου μας Τσίρκου», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη μία παραγωγή υψηλών απαιτήσεων, επενδύοντας αυτή τη φορά σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Η «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι παίρνει θεατρική μορφή μέσα από τη σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια και ήδη θεωρείται μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της νέας σεζόν.
- Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Λένα Παπαληγούρα, η οποία καλείται να ενσαρκώσει μία από τις πιο σύνθετες και απαιτητικές ηρωίδες του παγκόσμιου θεάτρου. Δίπλα της θα βρίσκεται ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του συζύγου της, Αλεξέι Καρένιν, σε μια σκηνική συνάντηση που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στον θεατρικό κόσμο.
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια παραγωγή στην οποία δεν έγιναν εκπτώσεις ούτε στο καστ ούτε στην αισθητική.
- Η Παπαληγούρα κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην καριέρα της, επιλέγοντας έναν ρόλο που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πορεία της.
Και όσοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο έργο, ξέρουν καλά ότι η επιτυχία του δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τα μεγάλα ονόματα, αλλά από τη χημεία που θα αναπτυχθεί πάνω στη σκηνή.
