in

AngryAngry CryCry

Η ώρα της κρίσης για τον Γεωργούλη – Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του

Την Τρίτη 23 Μαΐου αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

  • Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με την καταγγελία να έγινε από το ίδιο το θύμα. Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει 3 επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών περί της άρσης ασυλίας του. Αυτήν τη φορά, απευθύνθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην επιστολή, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δε συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

  • Είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Η υπερασπιστική του γραμμή κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

  • Σημειώνεται πως προκειμένου ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσής του, πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Στον γάμο του Μουζουράκη η πρώτη επίσημη για Ντέμη και Αλεξάνδρα

Θρήνος – Νεκρός ξαφνικά ο 47χρονος Θέμης Ποταμιάς