in

Η Μιχαηλίδου απομάκρυνε νοσηλεύτρια που έδινε… ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Με εντολή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δομνας Μιχαηλίδου, απομακρύνθηκε νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε ανήλικα παιδιά.

  • Το περιστατικό αφορά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο εργαζόταν η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια. Ανήκε στο έκτακτο προσωπικό Covid με σύμβαση που έληγε τον Μάιο του 2023.

Μια επιμελήτρια του Κέντρου αντελήφθη πριν από λίγες ημέρες ότι η νοσηλεύτρια έδινε κρυφά στα παιδιά, που φιλοξενούνται στη δομή, μικρά φυτικά ζελεδάκια τα οποία βοηθούν στον ύπνο και τα οποία πιθανόν έφερνε από το σπίτι της. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα τα είχε προμηθευτεί εκτός δομής και δεν υπήρχαν μέσα στο φαρμακείο των εγκαταστάσεων.

  • Αμέσως η επιμελήτρια ανέφερε το περιστατικό στον υπεύθυνο Παιδικης Προστασιας της δομής που μίλησε με τη σειρά του στα παιδιά, τα οποία επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά της.

Σε έλεγχο που ακολούθησε εντός της δομής, διαπιστώθηκε ότι σε κάποια παιδιά, στα οποία έπρεπε να χορηγηθούν με συνταγή γιατρού ηρεμιστικά σκευάσματα, είχε δοθεί μεγαλύτερη ποσότητα απ’ αυτή που αναγραφόταν στην συνταγογράφηση.

  • Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν δυο κουτιά με ζελεδάκια ύπνου. Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση με εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου πήγε στην εισαγγελία.

Σημαντικός αποδείχθηκε ο ρόλος του υπεύθυνου Παιδικής Προστασίας, θεσμός που θεσπίστηκε πέρυσι, διότι με τις ενέργειές του προχώρησαν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

“My Style Rocks”- Νικόλ Δεσποτοπούλου -“Φοράω το βρακί μου ανάποδα για να μη με πιάνει μάτι”

Πυροβολισμοί στο Ηράκλειο – Συνελήφθη η σύντροφος του 35χρονου