in

Η κλήση της 28χρονης στην Άμεση Δράση τη στιγμή που μαχαιρώνεται-«Θέλω περιπολικό»

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μια 28χρονη και δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Ο 39χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και δολοφόνησε άγρια την άτυχη 28χρονη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων στο οποίο είχε μεταβεί, μαζί με έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον πρώην φίλο της επειδή τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε.

Μάλιστα, η δολοφονική επίθεση έγινε την ώρα που η κοπέλα είχε καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο την Άμεση Δράση.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί το 2019 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, για βίαιη επίθεση σε αστυνομικούς και έχει τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρείο, δύο για στερητικό σύνδρομο και έναν λόγω του ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

 

Όταν η κοπέλα πήγε στο ΑΤ περιέγραψε πως είδε τον 29χρονο έξω από το σπίτι της αλλά δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση. Όταν η 28χρονη βγήκε από το ΑΤ τηλεφώνησε στο 100 και ο διάλογος που είχε με την Άμεση Δράση ήταν ο εξής:

Θύμα: «Θέλω περιπολικό».

Άμεση Δράση: «Πού θέλετε να μεταβεί;».

Θύμα: «Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου».

Άμεση Δράση: «Πού είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;».

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο 39χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στην 28χρονη και από το ακουστικό της ακούγονταν οι φωνές της καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τη δολοφονική μανία του.

ΕΛ.ΑΣ.:«Δεν θα μείνει σκοτεινό σημείο στην υπόθεση»
Στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι αυτή γίνεται προκειμένου να «διαπιστωθούν εάν έγιναν ενέργειες όπως πρέπει ή οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν».

«Δεν γνωρίζουμε τη συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο θύμα και τον αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά και σε ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο αξιωματικό υπηρεσίας. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δίνουν στοιχεία για την συζήτηση που έγινε εντός και εκτός του ΑΤ», ανέφερε.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω κι ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της αστυνομίας και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα», σχολίασε η κ. Δημογλίδου.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της αστυνομίας δεν θα μείνει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φωτιά στις Πρέσπες, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Παρασκήνιο – Αντικαθιστά τελικά ο Άρης Πορτοσάλτε τη Σκορδά;