in

CuteCute CryCry OMGOMG

Η κατάρα του Τιτανικού – Τα οστά των επιβατών και… τα κρυμμένα μυστικά

Η διαμάχη για τα ανθρώπινα οστά, οι παράνομες αποστολές από το 1987, οι 33 επισκέψεις του Κάμερον της Ρ’οουζ και τα καλά κρυμμένα μυστικά του θρυλικού ναυαγίου που για άλλη μια φορά μονοπωλεί την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

  • Η μεγάλη διαμάχη των ειδικών για το αν η όχι παράπλευρα του ναυαγίου του Τιτανικού η και μέσα σε αυτό υπάρχουν, τουλάχιστον στη πλώρη, ανθρώπινα υπολείμματα από την εποχή του ναυαγίου ώθησε τους ερευνητές ένθεν και ένθεν να πραγματοποιήσουν συχνά πυκνά ερευνητικές αποστολές στο πιο διάσημο ναυάγιο οι οποίες με τη σειρά τους δημιούργησαν αυτές τις τουριστικές κρουαζιέρες «γνωριμίας με τον Τιτανικό». Η επισκεψιμότητα στο ναυάγιο αυξήθηκε κατά 70% με την έλευση της ωραίας Ρόουζ και του δημιουργού της που επισκέφθηκε τον Τιτανικό, 33 φορές.

Ταυτόχρονα κάτω από περίεργες θα λέγαμε συνθήκες στις δημοπρασίες ανα τον κόσμο εμφανίζονται αντικείμενα του ναυαγίου που λαμβάνουν μυθικά ποσά από τους συλλέκτες και η κόντρα για ανθρώπινα οστά καλά κρατεί εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

  • Και να συμπληρώσουμε σε όλα αυτά ότι οι παράνομες αποστολές στον Τιτανικό για «διάφορους» λόγους έχουν ξεκινήσει από το 1987 !!!Εδώ μάλιστα κολλάει ότι όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μίλαγε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ! Όταν το RMS Titanic βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια, περίπου 1.500 επιβάτες και πλήρωμα χάθηκαν μαζί του. Περίπου 340 από αυτά τα θύματα βρέθηκαν να επιπλέουν με τα σωσίβια τους τις ημέρες που ακολούθησαν το ναυάγιο. Αλλά το τι συνέβη με τους άλλους 1.160 παραμένει ένα μυστήριο. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορουν υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα λείψανα των άτυχων ταξιδιωτών αναμειγνύονται με τα συντρίμμια του πλοίου. Η ερώτηση εδώ είναι αμφιλεγόμενη…. «Μετά από 33 ταξίδια στο πλοίο, έχω δει μηδενικά ανθρώπινα λείψανα”, λέει στους New York Times ο σκηνοθέτης του Τιτανικού Τζέιμς Κάμερον και στη φράση του αυτή πολλά να βρουν απάντηση. Υπάρχει όμως και η άποψη των αρχαιολόγων καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ που υποστηρίζει αλλά, από αυτά που λέει ο διάσημος σκηνοθέτης.

  • Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στα πτώματα; Ορισμένοι ειδικοί του Τιτανικού λένε ότι μια ισχυρή καταιγίδα τη νύχτα του ναυαγίου σκόρπισε τους επιβάτες που φορούσαν σωσίβιο σε μια περιοχή πλάτους 50 μιλίων, επομένως είναι πιθανό τα πτώματα να σκορπίστηκαν στον πυθμένα της θάλασσας. Άλλοι ειδικοί λένε ότι εκατοντάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο όταν βυθίστηκε. Η κατάσταση αυτών των σωμάτων θα εξαρτιόταν από το πόσο εκτεθειμένα σε ρεύματα οξυγονωμένου νερού – και τους οδοκαθαριστές βαθέων υδάτων που ευδοκιμούν σε αυτό – ήταν όλα αυτά τα χρόνια. «Η αποσύνθεση επιβραδύνεται εάν τα σώματα αποκοπούν από την ανοιχτή θάλασσα, μειώνοντας τα επίπεδα οξυγόνου και τους οδοκαθαριστές», λέει ο William J. Broad στους New York Times. «Οι εσωτερικοί χώροι των παλαιών ναυαγίων έχουν δώσει έτσι κόκκαλα, δόντια και μερικές φορές ολόκληρα σώματα». Όπως λέει στους Times ο ειδικός του Τιτανικού Ρόμπερτ Μπάλαρντ: «Δεν θα εκπλαγώ αν βρίσκονταν εξαιρετικά διατηρημένα πτώματα στο μηχανοστάσιο. Αυτα άλλωστε ήταν βαθιά μέσα στο πλοίο!»

Η πιο πολυσυζητημένη φωτογραφία καταγράφει δερμάτινες μπότες και αυτό που φαίνεται να είναι ένα παλτό θαμμένο στη λάσπη κοντά στην πρύμνη του Τιτανικού. Οπως μάλιστα υποστηρίζουν οι ειδικοί: οι οδοκαθαριστές βαθέων υδάτων (ψάρια και λοιποί οργανισμοί) ενδιαφέρονται λιγότερο να καταβροχθίσουν το δέρμα παρά τα σώματα. «Ο τρόπος με τον οποίο είναι απλωμένες οι μπότες» λέει ο James Delgado, διευθυντής θαλάσσιας κληρονομιάς στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), «υποδηλώνει έντονα ότι «προσγειώθηκαν» εκεί ενώ ήταν ακόμα στα πόδια και την πλάτη ενός ατόμου! Εδώ είναι ξεκάθαρο όπου κάποιος ήρθε για να ακουμπήσει στον πάτο”, λέει ο Delgado στους New York Times. Η δε φωτογραφία μιλάει δυνατά για το ότι αυτό είναι ένας τάφος.”

  • Οι επικριτές του από την άλλη σχολίασαν γιατί η φωτογραφία αυτή βγήκε στην «επιφάνεια». Ο Delgado ανέφερε μεταξύ άλλων πως περικομμένη εκδοχή της φωτογραφίας αυτης εμφανίστηκε στην πραγματικότητα σε ένα βιβλίο του Μπάλαρντ, του εξερευνητή που ανακάλυψε τον Τιτανικό το 1985 και ο οποίος συνεργάστηκε με το NOAA στην αποστολή του 2004 κατά την οποία καταγράφηκαν οι εικόνες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η NOAA κυκλοφόρησε την uncropped έκδοση στο κοινό και το έκανε λίγες μέρες αφότου ο γερουσιαστής John Kerry παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα έδινε στο Υπουργείο Εμπορίου περισσότερη εξουσία για την προστασία του ιστότοπου αλλά και του ναυαγίου από κυνηγούς αντικειμένων και παρεμβατικές αποστολές, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 1987!!!! Εάν ο χώρος ανακηρυχθεί ουσιαστικά υποθαλάσσιο νεκροταφείο, αυτό θα ενίσχυε το επιχείρημα της κυβέρνησης.

 

 

Εκείνοι που έχουν αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο εξερευνώντας τα συντρίμμια επιμένουν ότι τυχόν πτώματα στην τοποθεσία έχουν αποσυντεθεί εδώ και πολύ καιρό, υποστηρίζοντας την ονομασία του νεκροταφείου. «Έχουμε δει ρούχα», λέει ο Κάμερον στους Times. “Έχουμε δει παπούτσια. Έχουμε δει ζευγάρια παπούτσια, κάτι που θα υποδηλώνει έντονα ότι υπήρχε ένα σώμα εκεί σε ένα σημείο. Αλλά δεν έχουμε δει ποτέ κανένα ανθρώπινο λείψανο.” Οι σκεπτικιστές κατηγορούν τη NOAA, ένα υποκατάστημα του Υπουργείου Εμπορίου, ότι υπερέβαλε τα φωτογραφικά στοιχεία ως μέρος μιας αρπαγής εξουσίας.

 

  • Υπάρχουν λοιπόν πτώματα στο σημείο; Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ αν έχουν παγιδευτεί πτώματα ή σκελετοί μέσα στο πλοίο. Το ερώτημα εάν τα παπούτσια, όπως απεικονίζονται στις φωτογραφίες, αποτελούν στοιχεία ανθρώπινων υπολειμμάτων στον πυθμένα του ωκεανού, πιθανότατα οφείλεται στη σημασιολογία, λέει ο Delgado του NOAA. Τα σώματα μπορεί να μετατραπούν σε ίζημα στις μπότες και κάτω από το παλτό: «Εγώ, ως αρχαιολόγος, θα έλεγα ότι πρόκειται για ανθρώπινα υπολείμματα», ενώ εξερευνητές όπως ο Κάμερον μπορεί να τα αποκαλούν λάσπη. Ο πόλεμος για τα ανθρώπινα οστά εντός και εκτός Τιτανικού ποτέ δεν σταμάτησε ανάμεσα στους ειδικούς και τους επισκέπτες που ενδιαφέρονταν άραγε μόνο για τις τραγικές απώλειες ανθρώπων ή και για αλλά πράγματα που δεν έχουν έρθει στο φως !

 

Μην ξεχνάμε πως ο Τιτανικός στο παρθενικό του ταξίδι μετέφερε αρκετούς από την ελίτ της Ευρώπης που ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πως έχουν γίνει γνωστά μόνο τα αντικείμενα Τέχνης, και λοιπά αντικείμενα που δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους είτε ήταν πάνω στο πλοίο είτε όχι ! Τι γίνεται όμως με όλα όσα μετέφερε ο Τιτανικός και που δεν δηλώθηκαν ποτέ ;!; Και κατά ποσό «ανθρωπιστικές αποστολές» όπως η συγκεκριμένη που χάθηκε ήταν εκεί μόνο για να γνωρίσει και να αποτίσει φόρο τιμης στα θύματα του Τιτανικού ή για να καταγράψει ή ακόμη και να ανακαλύψει ;!;

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό των στούντιο Alfa – «Μονομαχία» ΣΚΑΪ – Action24

“Waterboom Festival” – Μετετράπη σε αρένα με δακρυγόνα και σκόρπισε πανικό σε ανήλικα