Η Καρυστιανού ιδρύει νέο κίνημα πολιτών «Ξεκινάμε» – Αλήθεια… με τι σχέδιο;

1 Min Read
Συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών "28-2-2023" με θέμα "Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας", Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΤΕΜΠΗ 28-2-2023" Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Μαρία Καρυστιανού κάνει το επόμενο βήμα και ανακοινώνει νέο «ανεξάρτητο κίνημα πολιτών». Με μεγάλα λόγια: αλήθεια, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Με ένα «Ξεκινάμε» που θέλει να δείξει ανατροπή. Αλλά το ερώτημα είναι απλό: με τι σχέδιο; Γιατί μέχρι τώρα, πέρα από συνθήματα, ουσία δεν υπάρχει. Όνομα δεν υπάρχει. Πρόγραμμα δεν υπάρχει.

 

Μόνο γενικόλογες αναφορές και μια προσπάθεια να πιαστεί ο «θυμωμένος» ψηφοφόρος. Το αφήγημα «από τη βάση» ακούγεται ωραίο, αλλά δεν αρκεί. Η πολιτική δεν είναι hashtag, ούτε συναίσθημα. Θέλει θέσεις, αριθμούς και ευθύνη. Η Καρυστιανού επιχειρεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια. Το αν μπορεί να τη μετατρέψει σε κάτι σοβαρό, είναι άλλη ιστορία. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε δει πολλά «κινήματα». Λίγα όμως άντεξαν στην πραγματικότητα.

Share This Article