Η Εθνική στηρίζει τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά με δάνειο μαμούθ 80εκατ. δολαρίων

1 Min Read

Νέα μεγάλη χρηματοδοτική συμφωνία έκλεισε η Star Bulk Carriers του Πέτρος Παππάς, εξασφαλίζοντας δάνειο ύψους 80 εκατ. δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η συμφωνία αφορά την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον χώρο του dry bulk και είναι εισηγμένη στο Nasdaq.

 

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε μέσω εμπράγματων εγγυήσεων πάνω σε 14 πλοία του στόλου της Star Bulk.

 

Τη νομική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας ανέλαβε η Stephenson Harwood LLP, με επικεφαλής τον Χρήστος Βαρτζής. Ο ίδιος σημείωσε πως η συναλλαγή αποτυπώνει τη διαρκή παρουσία της Εθνικής στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης και τη στήριξή της προς ισχυρούς παίκτες της αγοράς όπως η Star Bulk. Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι για ζητήματα δικαίου Νήσων Μάρσαλ, Λιβερίας και Σιγκαπούρης, επιβεβαιώνοντας το διεθνές εύρος της συμφωνίας.

Share This Article