«Η ενεργειακή κρίση δεν αντιμετωπίζεται με tips» – Αιχμές Μητσοτάκη στη Κομισιόν

1 Min Read

Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις αυξημένες τιμές ενέργειας προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

  • Ο πρωθυπουργός αφήνει παράλληλα σαφείς αιχμές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας πως η ενεργειακή αναταραχή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συμβουλές προς τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωσή τους.

Όπως αναφέρει, η επιδότηση στο ντίζελ κίνησης αυξάνεται για τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ πριν από τις 15 Οκτωβρίου αναμένονται τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο η τιμή να διατηρηθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα, θα αυξηθεί οριζόντια και το επίδομα θέρμανσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την Ευρώπη μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, ώστε τα πρόσθετα έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω των υψηλών τιμών να επιστρέφουν στην κοινωνία.

Στην ανάρτησή του αναφέρεται ακόμη στη μείωση της ανεργίας, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στις νέες ρυθμίσεις για οφειλές και servicers, αλλά και στην επιστροφή 48 θρησκευτικών κειμηλίων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Share This Article