Νέα δεδομένα και έντονο πολιτικό παρασκήνιο φέρνει η τελευταία δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο OPEN, με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει πρώτη αλλά εμφανώς πιεσμένη. Η ΝΔ καταγράφει 28,8% στην εκτίμηση ψήφου, χάνοντας 2,4 μονάδες, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 23,1%. Ωστόσο, η φθορά είναι πλέον ορατή και στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν καλά.
- Στη δεύτερη θέση των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ποσοστό που παραμένει χαμηλό παρά τη μικρή άνοδο. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται αλλού.
Η κατηγορία «άλλος» εκτοξεύεται στο 15,6%, με τον Δημήτρη Μαύρο να φωτογραφίζει ουσιαστικά πρόσωπα όπως ο Αλέξης Τσίπρας και η Μαρία Καρυστιανού. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει σημάδια κινητικότητας, με αυξημένη δυνητική ψήφο και επανασυσπείρωση ψηφοφόρων.
Το πολιτικό σκηνικό δείχνει ρευστό όσο ποτέ. Και αυτό που φοβούνται πλέον όλοι στα κομματικά επιτελεία είναι ένα: πως η κοινωνία ψάχνει νέο πρόσωπο να εκφραστεί.
