in

“H Μάγισσα” – «Διώξτε την». Λιντσάρουν τη Θεοφανώ! Σε απόγνωση ο Μάρκος

Το χάρισμα της Θεοφανώς βγαίνει και εκτός των τειχών του πύργου της οικογένειας Λάσκαρη, με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό του κόσμου που απαιτεί να εκδιωχθεί από τη Μάνη η «μάγισσα», όπως πια αποκαλούν τη νεαρή κοπέλα.Το μυστικό της Θεοφανώς αποκαλύφθηκε στον πύργο των Λασκαραίων και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι τάχτηκαν υπέρ της και έδειξαν ότι την πιστεύουν και άλλοι φυσικά την έβγαλαν ψεύτρα και απατεώνισσα. Όμως, εκείνο που φέρνει τη μεγαλύτερη αναστάτωση είναι το γεγονός πως η Θεοφανώ περιμένει το παιδί του Μάρκου.

  • Η Δαμιανή τρελαίνεται από το γεγονός ότι βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται και η Μετάξια που το μαθαίνει σκάει από τη ζήλια της. Τι κι αν η ίδια απατούσε τον άντρα της και μάλιστα με τον αδελφό του, τώρα που βρίσκεται στην πλευρό τής απατημένης συζύγου, νιώθει προδομένη και πάει στους γονείς της. Ο Μάρκος πάει να τη βρει και την επιστρέφει πίσω στον πύργο τους! Ομως τα δύσκολα για τη Θεοφανώ και τον Μάρκο τώρα αρχίζουν και μάλιστα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

 

Το χάρισμα της Θεοφανώς ξεφεύγει τα τείχη του πύργου των Λασκαραίων και γίνεται γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, με τους κατοίκους να απαιτούν να εκδιωχθεί η νεαρή κοπέλα που πια την αποκαλούν και τη θεωρούν «μάγισσα». «Διώξτε τη μάγισσα! Αυτά είναι του Σατανά πράγματα, τι δουλειά έχει η οικογένειά σας με όλα αυτά;», φωνάζουν και ο Μάρκος έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν θέλει να διώξει με τίποτα τη γυναίκα που αγαπάει, αλλά πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία για να τον πιέσουν για το αντίθετο. «Οπως καταλαβαίνεις πρέπει να σκεφτείς ξανά την απόφασή σου να μείνει η Θεοφανώ στον πύργο. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και πρέπει να τον υπολογίσεις», του λέει ο Μιχαήλ και η Δαμιανή συμφωνεί: «Έχει δίκιο ο πατέρας σου! Σας το λέω εδώ και μέρες ότι πρέπει να φύγει από τον πύργο μας, μας κάνει κακό. Είσαι καπετάνιος και δεν μπορείς να επηρεάζεσαι από μια υπηρέτρια» «Η Θεοφανώ το είπα και θα το πω ξανά, δεν έχει να πάει πουθενά! θα μείνει εδώ! Δεν θα κάτσω να ακούσω ένα τσούρμο από αμόρφωτους», φωνάζει. Στο μεταξύ, η Θεοφανώ αποκαλύπτει στον Αντρέι όσα γνωρίζει για το παρελθόν της, αλλά και τις υποψίες της για τον πραγματικό δολοφόνο του βρέφους. Κι ενώ έξω από τον πύργο ο κόσμος έχει στρατοπεδεύσει και απαιτεί να φύγει η Θεοφανώ.

  • Ο Μιχαήλ βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει απαιτεί από τον γιο του να του δώσει πίσω την αρχηγία. «Φαίνεται πως δεν είσαι ακόμα έτοιμος να γίνεις καπετάνιος, δώσε μου πίσω τη σπάθα και το δαχτυλίδι! Αναλαμβάνω ξανά την αρχηγία», του λέει και ο Μάρκοε του απαντάει: «Αυτό δεν θα γίνει! Είπα, η Θεοφανώ θα μείνει και μην τολμήσει να με παρακούσει κανείς σας». 0 Μιχαήλ γίνεται έξω φρενών: «Μάρκο, έλα στα σύγκαλά σου! Ξεχνάς ότι μιλάς στον πατέρα σου;» και ο Μάρκος του απαντάει: «Εγώ είμαι ο καπετάνιος πια και απαιτώ κι από εσένα να με σέβεσαι». Πατέρας και γιος γίνονται αντίπαλοι και ο πύργος των Λασκαραίων θα χωριστεί στα δύο. 0 Τζανής, που θέλει πάση θυσία να πάει κόντρα τις αποφάσεις του Μάρκου εξαιτίας της ζήλιας του για εκείνον, σκέφτεται ένα παράτολμο σχέδιο για να βγάλει από τη μέση τη Θεοφανώ. Με τη βοήθεια των Τριβολαίων βάζει σε εφαρμογή το θανάσιμο σχέδιο, αλλά τίποτα δεν θα πάει όπως το σχεδίαζαν.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΤΩΡΑ – Νεκρός άντρας δίπλα σε στάση λεωφορείου

Η εξαγωγή δοντιού που δεν πρόκειται να ξεχάσει γιατρός – «Δεν του φαινόταν πάντως…»