in

Greek Mafia – Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στον Νέο Κόσμο. Κλείνει ο κύκλος των εκτελέσεων;

Συμβόλαιο θανάτου φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Άγνωστοι «γάζωσαν» τον ιδιοκτήτη πρατηρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή με πάνω από 80 σφαίρες.

Σύμφωνα με το OPEN, πρόκειται για το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στην Greek Mafia. Ο 44χρονος ήταν σεσημασμένος και η Αστυνομία ασχολήθηκε για πρώτη φορά μαζί του, πριν από 20 χρόνια, όταν είχε πυρπολήσει ένα όχημα. Μάλιστα, τότε ακολούθησε καταδίωξη και έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το όνομά του έχει εμπλακεί σε δικογραφίες το 2012, το 2015 και είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς και ληστείες σε χρηματαποστολές. Οι εκτελεστές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον 44χρονο αφού δεν πρόλαβε να αγγίζει το όπλο που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν πως οι εκτελεστές ήταν δύο και είχαν Καλάσνικοφ. Ο ένας πλησίασε το ΙΧ από την πλευρά του οδηγού και ο άλλος από του συνοδηγού. Οι εκτελεστές άρχισαν να πυροβολούν μαζί με τον ένα να πηγαίνει και από την πίσω πλευρά. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη που πυροβολούσαν συνεχώς και άλλαξαν γεμιστήρες.

Greek Mafia: Κλείνει ο κύκλος των εκτελέσεων;

Σύμφωνα με το OPEN, οι αστυνομικοί θεωρούν πως η εκτέλεση του 44χρονου έγινε στα πλαίσια του «κύκλου αίματος» που άνοιξε στην Greek Mafia το 2017. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από την ΕΛΑΣ θεωρούν πως η δολοφονία του 44χρονου κλείνει τον κύκλο των εκτελέσεων αφού ο θανών ήταν από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας και από το 2017 είχε εμπλοκή σε πολλά συμβόλαια θανάτου.

Νέος Κόσμος: Το προφίλ του 44χρονου

Ο Ζαμπούνης συμμετείχε σε ομάδα εκβιαστών και πραγματοποιούσε ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου της προέδρου Εφετών για την εκδίκαση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Επίσης του 2018 είχε γίνει σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή του Πειραιά, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια και τα πόδια.

Η εκτέλεση – ορόσημο και ο «κύκλος αίματος» της Greek Mafia

Το 2017 εκτελέστηκε ο Βασίλης Γρίβας έξω από δημοτικό σχολείο των Γλυκών Νερών, μπροστά στο παιδί του. Στην «αυγή» του 2018 και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Στεφανάκος, το… πρώτο όνομα στη λίστα των «νονών» δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι.

Ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός από 22 σφαίρες Καλάσνικοφ την ώρα που έμπαινε στο τεθωρακισμένο αυτοκίνητό του. Οι δράστες που επέβαιναν σε μια λευκή μηχανή είχαν φροντίσει να κρύψουν το όπλο τους μέσα σε μία θήκη κιθάρας και χτύπησαν όταν οι δύο συνοδοί ασφαλείας που είχε πάντοτε μαζί του ο «ισχυρός άνδρας της νύχτας», απουσίαζαν.

Ακολούθησε η εκτέλεση του Γιώργου Λίτσα (μπούμπης) στους Αγίους Αναργύρους, του Σπύρου Παπαχρήστου (απόστρατος ΕΚΑΜ) στην Παλλήνη, του Μανώλη Καραγιάννη (καράφλας, σαμπρέλας, ντέζι) στο Φάληρο, του Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Το 2018 έγινε και η πρώτη εν ψυχρώ εκτέλεσης γυναίκας: της Κατερίνας Αναγνωστάκη (bellamafia).

Επίσης το 2019 εκτελέστηκε ο Δημήτρης Μάλαμας (ταμίας) στο Χαϊδάρι, ο Παναγής Σιτοκωνταντίνου στα Ταμπούρια και το 2020 ο «Καπέ», Δημήτρης Καπετανάκης.

Συμβόλαια θανάτου της μαφίας έχουν εκτελεστεί εις βάρος του Ντίμη Κορφιάτη το 2021 στη Ζάκυνθο, του 58χρονου Μιχάλη Καπίρη (κεφάλας) στην Μεταμόρφωση, του 34χρονου «Άρη» στα Σεπόλια, του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, αλλά και του Γιώργου Καραϊβάζ.

Για την υπόθεση του δημοσιογράφου έχουν συλληφθεί δύο άτομα και σύμφωνα με το MEGA, οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ ήταν πως το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου κόστισε 300.000 ευρώ. Η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παλεύα, είχε δηλώσει πως οι εκτελεστές ήθελαν να «κλείσουν» το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ επειδή γνώριζε πολλά για την Greek Mafia και αναμενόταν να καταθέσει.

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κηφισιά ΤΩΡΑ – Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός λεωφορείου που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε

Καλαμάτα ΤΩΡΑ – 16χρονος μαχαίρωσε 42χρονο έξω από μπαρ