in ,

CryCry OMGOMG

Γλυφάδα ΤΩΡΑ – Τα πρόσωπα του μακελείου και η κόντρα του εφοπλιστή Καρνέση με τις αδερφές του

Η European Navigation Inc. ιδρύθηκε το 1979. Ιστορικά, ο όμιλος έχει διαχειριστεί έναν μέσο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνονται από δεξαμενόπλοια χημικών έως VLCC και εύχρηστα σε μεγάλα VLOC/Capesize bulkcarriers.

 

  • Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DW. Ο Σπύρος Καρνέσης είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ.

 

Η κόντρα της δολοφονηθείσας Μαρίας με τον αδελφό της

 

  • Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι αδελφές του Σπύρου Καρνέση, Δέσποινα και Μαρία, , καθώς και ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασάκης, διεκδικώντας με αγωγή 325,5 εκατ. δολάρια, γιατί «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από κοινούς λογαριασμούς.

 

Ισχυρίζονταν ότι επρόκειτο για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία. Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστήριζαν στην αγωγή τους ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά.

 

  • Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζήταγαν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα. Ο Σπύρος Καρνέσης υποστηρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοι του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε.

 

 

Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Λίλα Τριάντη – Ο αισθησιακός χορός τη… άναψε φωτιές

Εύη Βατίδου – «Θα είμαι πάρα πολύ καλή πεθερά. Γιατί όχι; Γιατί να μην είμαι;»