in

CryCry OMGOMG

Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπασπιστής που έκαψε το ΙΧ συναδέλφου του και πέταξε χειροβομβίδα στον κήπο της

Ανθυπασπιστής του Λιμενικού, έκαψε το αυτοκίνητο της συναδέλφου του αξιωματικού και στη συνέχεια εκτόξευσε χειροβομβίδα στον κήπο του σπιτιού της στη Γλυφάδα γιατί τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

  • Αυτή ειναι η απίστευτη ιστορία που εξιχνίασε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους άνδρα που αποτέλεσε το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης και με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα κάρφωσε τη δραση και τα σχέδια του.

Μάλιστα, ο πληροφοριοδότης είπε τα εξής: «Στη Γλυφάδα έκαψαν ένα αυτοκίνητο το προηγούμενο Σάββατο. Τη φωτιά την έβαλε ένας λιμενικός που έχει τα τηλέφωνα (ανέφερε δυο αριθμούς)» και λίγο πριν βιαστεί να κατεβάσει το ακουστικό προειδοποίησε «Αφού τον έδιωξαν έχει ξεφύγει τελείως. Προσέξτε μην τη σκοτώσει».

  • Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αμέσως «λόκαραν» τα τηλέφωνα του υπόπτου και με μεθοδική δουλειά, αξιοποίηση στοιχείων και φυσική παρακολούθηση κατάφεραν να σε λιγότερο απο 20 ημέρες να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον δράστη και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

 

Μάλιστα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίεργο και νευρικό άτομο το οποίο κατά τη στιγμή της σύλληψης του, χθες στις 11:35 στη Γλυφάδα, προσπάθησε να ξεγλιστρήσει απο τα νύχια των διωκτών του όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει στη διάθεση του το protothema.gr «Με τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος, οι Αστυνομικοί ανέκοψαν την πορεία του, αποβιβάσθηκαν και τον προσέγγισαν για να τον ελέγξουν, δηλώνοντας του ρητά και επανειλημμένως την ιδιότητά τους. Ο 45χρονος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές και έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του. Τότε έτερο υπηρεσιακό όχημα που προσέγγισε από πίσω του, τον εξανάγκασε να ανακόψει την πορεία του. Ακολούθως ο 45χρονος ακινητοποιήθηκε, ωστόσο προσπάθησε να αποφύγει τη δέσμευση τραβώντας τα χέρια του από τους Αστυνομικούς».

Διπλό χτύπημα με εμπρησμό και χειροβομβίδα

Στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr ξεδιπλώνεται όλο το ανατριχιαστικό σκηνικό που κατέστρωσε και εκτέλεσε ο 45χρονος αξιωματικός του Λιμενικού για να εκδικηθεί την συνάδελφο του επειδή τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Περί την 05:30 ́ ώρα της 22-04-2023, τουλάχιστον ένας δράστης προξένησε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI OUTLANDER, ιδιοκτησίας της Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού (αναφέρεται η οδός) στη Γλυφάδα Αττικής.

Από την πυρκαγιά, το ανωτέρω όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε άλλο όχημα, που ήταν παρακείμενα σταθμευμένο στο σημείο. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διενήργησε και Αυτοψία στο σημείο του εμπρησμού.

Η σκηνή του εγκλήματος φωτογραφήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ζευγάρι γάντια και ένα τμήμα υφάσματος (στουπί), τα οποία εστάλησαν για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, τα αποτελέσματα τους θα υποβληθούν συμπληρωματικά».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αρχικά την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος πέρασε στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών που έχουν την εμπειρία να λύνουν αποτελεσματικά τέτοιους μυστηριώδεις γρίφους. «Αμφότεροι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, εξετάσθηκαν ενόρκως, χωρίς να καταθέσουν κάτι σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, αναφέροντας ότι, δεν έχουν δεχτεί κανενός είδους απειλές. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εξέταση της αξιωματικού του Λιμενικού το όχημα της οποίας ήταν ο στόχος του εμπρησμού. Η αξιωματικός φέρει τον βαθμό (αναφέρεται ο βαθμός) και υπηρετεί στο Λιμεναρχείο (αναφέρεται η λιμενική αρχή), χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να κατονομάσει κάποιο άτομο, ως πιθανό δράστη της σε βάρος της επίθεσης.

Την 03-05-2023 η Υπηρεσία μας, ενημερώθηκε σχετικά με ανεύρεση χειροβομβίδας, στον κήπο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η αξιωματικός, στη Γλυφάδα Αττικής.

Η σκηνή του εγκλήματος φωτογραφήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσταλούν συμπληρωματικά, ενώ παράλληλα κλήθηκε και κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο και περισυνέλλεξε την ανευρεθείσα χειροβομβίδα, προκειμένου να προβεί στη διαδικασία καταστροφής της. Σύμφωνα με έκθεση της ίδιας Υπηρεσίας, πρόκειται για «χειροβομβίδα F1, προελεύσεως πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε μη ασφαλή κατάσταση».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου κοντά στο Καστελόριζο

Τραγωδία στην Άρτα – Γονιός ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο και πέθανε