«Γκάζι» από την Εθνική – Κέρδη 344 εκατ. ευρώ μέσα σε τρεις μήνες

1 Min Read

Με ισχυρές επιδόσεις ξεκίνησε το 2026 για την Εθνική Τράπεζα , η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 344 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Η διοίκηση εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τη συνέχεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλος Μυλωνάς να κάνει λόγο για σταθερή ανάπτυξη και ισχυρές επιδόσεις.

  • Τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν άνοδο 2%, ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ενισχύοντας τη συνολική εικόνα της τράπεζας. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 8%, δείχνοντας ότι η στρατηγική επενδύσεων σε νέες υπηρεσίες και τεχνολογία αποδίδει.

Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 15,3%, με την αγορά να βλέπει πλέον την Εθνική σε τροχιά ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης

Share This Article