in

AngryAngry OMGOMG

Γηροκομείο κολαστήριο στον Κορυδαλλό – Σοκάρουν οι περιγραφές. «Πέθαναν αμέτρητοι, η νεκροφόρα ερχόταν κάθε μέρα»

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το γηροκομείο «κολαστήριο», το οποίο τέθηκε σε καραντίνα.

Επισκέπτης στο γηροκομείο αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες στις οποίες έμεναν οι ηλικιωμένοι, κάνοντας λόγο για «αμέτρητους νεκρούς, ερχόταν η νεκροφόρα καθημερινά».

Το γηροκομείο τέθηκε σε καραντίνα και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους στη δομή και στον γιατρό που ορίστηκε για την περίθαλψη των τροφίμων.

Εξάλλου, πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από το 2020 στη γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό, στο οποίο 41 ηλικιωμένοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με τρεις από αυτούς να νοσηλεύονται με ψώρα, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

  • Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο λέγεται πως ξεκίνησαν το 2020, όταν και ανακλήθηκε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η άδεια λειτουργίας του.

Ωστόσο, όπως εξηγεί και η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρεια για αναστολή και σφράγιση της μονάδας.

Πάντως, τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή» στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ήδη από το 2020, όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες, με τις παραβάσεις να αφορούν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης και ελλιπές προσωπικόc

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε τρεις ανηλίκους που επιτέθηκαν άγρια σε συνομήλικό τους στην Τούμπα

Η Παλαιολόγου εξομολογείται – «Είναι δύσκολο να μην σε γνωρίζει ο πατέρας σου»