in

Γιώργος Γεροντιδάκης – «Δεν ζούμε τις ωραίες μέρες του ΠΑΣΟΚ, παλεύουμε όλοι για το μεροκάματο»

Στο ένθετο «Enjoy» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα προβλήματα των νέων στη σημερινή Ελλάδα.

  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα;

Θα έλεγα, όπως όλοι μας, η ακρίβεια. Είμαστε σε μία συνεχή οικονομική κρίση. Αυτό σε κάνει να μην έχεις καμία βλέψη για το μέλλον, παρά μόνο να αγωνιάς για την καθημερινότητα και την επιβίωση στο σήμερα. Δεν ζούμε τις ωραίες μέρες του ΠΑΣΟΚ. Εδώ παλεύουμε όλοι για το μεροκάματο. Μία χώρα μεγάλων και ηλικιωμένων ανθρώπων έχει γίνει η Ελλάδα. Οι νέοι δεν γεννούν παιδιά και όσοι έχουν τα νιάτα τους πρέπει να δουλεύουν για τους μεγαλύτερους, γιατί πώς θα βγουν οι συντάξεις; Ο αδερφός μου, πολύ καλός στη δουλειά του, σεφ, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει για μία καλύτερη ζωή, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει. Ήθελε να φτιάξει πράγματα και στην Ελλάδα, αυτό δεν γίνεται πλέον. Σου λένε “προσαρμόσου στα λίγα”. Μα, έχω όρεξη να κάνω και άλλα, να δουλέψω, λες εσύ. Και το κάνεις, αλλά πληρώνεις φόρους και χίλια άλλα και τελικά δεν σου μένει τίποτα, είσαι σ’ ένα μόνιμο ρίσκο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

8 Comments

  1. Τι προσβλητικός που είναι. Ακου μεροκάματο. Μεροκάματο είναι να παίρνεις 3000 τουλάχιστον το μήνα στο σίριαλ που παίζεις; Ασε πόσα βγαζεις απο το θέατρο, τις διαφημίσεις που παίρνεις ενα 10.000 για 2 μέρες δουλεια και το ινσταγκραμ που με ένα ποστ παιρνουν πάνω απο 1500 ευρώ. ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ. Θελουν και πανεπιστημιακη αναγνώριση ενω δεν ξερουν τι θα πει μεροκαματο. Οχι οτι εγω δουλεύω μεροκάματο αλλα εχω τσιπα να μην κάνω τετοιες δηλώσεις.

    • Καθόλου προσβλητικός. Έχει απόλυτο δίκιο. Σιγά μην παίρνουν όσα γράφεις. Λες και ξέρεις τον ακριβή μισθό τους. Οι Έλληνες ηθοποιοί παίρνουν ψίχουλα απ’ το θέατρο, μισθούς της πείνας. Είναι γνωστό σε όλους αυτό. Δεν κάνουν όλοι οι ηθοποιοί τηλεόραση και όσοι απ’ τους χιλιάδες κάνουν, είναι για μία-δυό σεζόν χωρίς πολλά λεφτά, πολλές φορές κάποιοι μένουν και απλήρωτοι λόγω κρίσης. Δεν κάνουν όλοι διαφημίσεις, δεν βγάζουν έχουν όλοι δημοφιλία απ’ το ίνσταγκραμ. Μόνο λίγοι ευνοημένοι. Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών και δη των ηθοποιών είναι βιοπαλαιστές. Το μεροκάματό τους βγάζουν. Η δουλειά τους/τέχνη τους είναι πολύ δύσκολη, κουραστική και ψυχοφθόρα. Γίνε κι εσύ ηθοποιός να δεις την γλύκα. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ. Οι καλλιτέχνες είναι μορφωμένοι άνθρωποι και παράγουν πολιτισμό. Δικαιούνται Πτυχίο Ανώτατων Σπουδών και μακάρι αυτό να συμβεί. Αξίζουν σεβασμό και καλύτερους μισθούς για αξιοπρεπή επιβίωση. Εσύ δεν δουλεύεις για μεροκάματο αλλά τα έχεις έτοιμα. Εκείνοι όχι.

  2. Πολύ καλώς ερμηνευτικά πολύ κακώς στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Δείχνει σαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Άσε που λόγω ηλικίας δεν έχει προλάβει μέρες ΠΑΣΟΚ ως εργαζόμενος.
    Είναι μερικοί ηθοποιοί εξαίρετοι στο να ερμηνεύσουν τα λόγια άλλων.Οταν όμως μιλάνε οι ίδιοι δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη.

    • Είναι εντελώς προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Πρόλαβε το τέλος των εποχών του ΠΑΣΟΚ. Έπαιζε ως παιδί. Είναι εξαίρετος και όταν ερμηνεύει λόγια άλλων και όταν μιλάει με δικά του λόγια. Άψογα τα είπε. Ξέρει να αρθρώνει εξαιρετικά τον λόγο του.

Εικόνες φρίκης με τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο – «Τους χτυπούσε με γάντια του μποξ»

Νέα λειτουργία για το Google Search – Πλέον θα μπορείς να βρεις…