in

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης – «Η τηλεόραση δεν ρισκάρει για κάτι διαφορετικό»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι από τους πλέον τηλεοπτικούς ηθοποιούς, ειδικά τα τελευταία χρόνια που τον απολαμβάνουμε να ενσαρκώνει σημαντικούς ήρωες.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός ο οποίος αναλαμβάνει στη μικρή οθόνη σπουδαίους ρόλους άκρως απαιτητικούς, μιλάει για την τηλεόραση σήμερα αλλά και για το πόσο τολμηρή είναι…

Η υπερπληθώρα σειρών και παραστάσεων των τελευταίων ετών ευνοεί την ανάδειξη των νέων ηθοποιών.

«Αυτή είναι η μία πλευρά, η θετική. Υπάρχει και η αρνητική βέβαια, γιατί αυτή η υπερπληθώρα δεν είναι και τόσο υγιές φαινόμενο. Ξαφνικά από το κανένα σίριαλ πήγαμε στα 30 σίριαλ. Όπου είναι πάρα πολλά πιθανόν και ο κόσμος να έχει μπερδευτεί λιγάκι και να μην ξέρει τι να παρακολουθήσει. Από την άλλη δίνονται λίγα λεφτά σε πολλά σίριαλ, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις υψηλού προϋπολογισμού δουλειές ακριβώς γιατί πρέπει να μοιραστούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θέατρα. Από τη μία βλέπεις την ανάγκη έκφρασης πολλών ανθρώπων που αγωνίζονται σε μικρά θέατρα να κάνουν παραστάσεις, να φτιάξουν ομάδες, αλλά το να έχουμε, ας πούμε πεντακόσιες, χίλιες παραστάσεις, που φτάνουν κάποια στιγμή στην Αθήνα, είναι πάρα πολύ. Δεν νομίζω ότι είναι και πολύ υγιές αυτό το φαινόμενο, γιατί μοιραία τα μισά, και πάνω από τα μισά, αν πρόκειται για θέατρα θα κλείσουν, αν πρόκειται για σίριαλ θα κοπούν ή θα παίζονται αργά τη νύχτα. Αυτό δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο απέναντι στις παραγωγές και στα κανάλια. Θα πει κάποιος ότι “δεν πήγε καλά αυτό το σίριαλ, οπότε του χρόνου δεν θα κάνω σίριαλ, θα κάνω ριάλιτι ή θα κάνω κάτι άλλο”, γιατί λειτουργούμε πολύ χωρίς σκέψη. Δεν υπάρχει ένα μέτρο. Έτσι και δουλέψει κάτι καλά ακολουθούν όλοι. Όπως τώρα που δούλεψε ένα σίριαλ εποχής και κάνουν όλοι σίριαλ εποχής».

Θεωρείτε ότι η τηλεόραση σήμερα δεν τολμά να κάνει κάτι διαφορετικό και ακολουθεί την πεπατημένη;

«Φυσικά δεν τολμά. Γιατί όλοι κοιτάζουν να κάνουν μια συνταγή που θεωρούν ότι έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Κανένας δεν ρισκάρει εύκολα να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, γιατί αν τυχόν δεν πάει καλά θα χάσει τη θέση του. Είναι απλά τα πράγματα. Βέβαια ανά διαστήματα βλέπουμε κάποιες καινούργιες προτάσεις και χαίρομαι που τις βλέπουμε γιατί πραγματικά αξίζουν τον κόπο. Κάτι το οποίο έρχεται να σπάσει ας πούμε τον κανόνα των ημερών και να προτείνει κάτι καινούργιο».

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γυρίστε πίσω το βιολογικό σας ρολόι – Τα οχτώ βασικά στοιχεία της ζωής μπορεί να σας κάνουν 6 Χρόνια νεότερους

Αποκάλυψη ΣΟΚ από την Άννα Μαρία Βέλλη – Δεν έκανε στοματικό για χρόνια και εξηγεί τον λόγο…