Σε υψηλούς τόνους και με εμφανή φόρτιση εμφανίστηκε στη Βουλή η Φωτεινή Αραμπατζή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιχειρώντας να γκρεμίσει ένα προς ένα όσα της καταλογίζονται. Η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν άσκησε ποτέ πίεση, δεν απαίτησε καμία εξυπηρέτηση και δεν έκανε κατάχρηση εξουσίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική στοχοποίησή της.
- «Διαβάστε τη δικογραφία και βρείτε έστω μία πράξη που να συνιστά αδίκημα», είπε από το βήμα της Βουλής, επιμένοντας πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ παράνομου οφέλους ή ζημίας εις βάρος του Δημοσίου. Μάλιστα έκανε λόγο για «επιχείρηση πολιτικής ενοχοποίησης» που στήθηκε εις βάρος της μήνες πριν φτάσει η δικογραφία στη Βουλή, με δημοσιεύματα και διαρροές να την εμφανίζουν ήδη ένοχη.
Η ίδια υπερασπίστηκε και τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, λέγοντας πως αφορούσαν πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους που ζητούσαν ενημέρωση ή ανθρώπινη μεταχείριση κατά τη διάρκεια ελέγχων. «Δεν ζήτησα να μην γίνει έλεγχος. Δεν ζήτησα αλλοίωση πορίσματος», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι έγιναν κανονικά και χωρίς κανένα εύρημα.
Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μιλώντας για παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας και δημόσιο διασυρμό του ονόματός της πριν ακόμη υπάρξει επίσημη διαδικασία.
