in

CuteCute

Φονικός σεισμός στην Τουρκία – Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στην Πόλη τους Έλληνες διασώστες!

Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που επιχείρησαν στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ήταν ένας τρόπος να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους διασώστες.

Πληροφορίες του newsit αναφέρουν ότι η εν λόγω ομάδα βοήθησε την τουρκική ομάδα που απεγκλώβισε τρεις ανθρώπους στην παροχή πρώτων βοηθειών.

  • Για την αποστολή στην Τουρκία μίλησε o διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξανδρος Λιάμος. «Απόψε το βράδυ επιστρέφει στην Ελλάδα η ομάδα μας που επιχειρούσε στην περιοχή των σεισμών της Τουρκίας. Ενδιάμεσος σταθμός τους η Κωνσταντινούπολη όπου οι άνθρωποι μας συνάντησαν εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από Τούρκους πολίτες για το έργο που προσφέραμε στη χώρα και ήταν πέρα από κάθε φαντασία».

«Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός»

«Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, όμως ξεπεράσαμε ακόμα και τις δυνατότητες μας. Βρεθήκαμε για 4 μέρες στο πεδίο και ελέγχθηκαν από εμάς 13 πολυώροφα κτίρια. Εμείς επιχειρήσαμε αποκλειστικά για εντοπισμό επιζώντων σε αυτά. Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός καθώς έπρεπε να βρίσκουμε ενδείξεις ζωής. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που έζησε η ομάδα. Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν εκεί» δηλώνει στο newsit.gr ο Αλέξανδρος Λιάμος, ο διευθυντής Επιχειρήσεων Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Αφιερωμένο στον βαριά άρρωστο πατέρα του το νέο τραγούδι του Stavento – «Μπαμπά να ξέρεις αν σηκωθείς θα πάμε στην…»

Θρήνος στη Ρόδο – Το «τελευταίο αντίο» στον Νεκτάριο Σαντορινιό. Πλήθος κόσμου στην κηδεία του βουλευτή