in

AngryAngry

Φονικό στην Πάτρα – Ισόβια στον δολοφόνο της Ναταλίας Βουτσινά

Με ομόφωνη απόφαση (7-0) τακτικοί και λαϊκοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, χωρίς να αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό και μη αποδεχόμενοι τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού καταδίκασαν τον άνδρα που αφαίρεσε με σκληρό τρόπο τη ζωή της Ναταλίας Βουτσινά μέσα στο σπίτι της στα Μποζαΐτικα.

  • Το δευτεροβάθμιο ∆ικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όχι μόνον την Πάτρα αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο,τον Νοέμβριο του 2013, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως άλλωστε και στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Το χρονικό

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2013, όταν ο 33χρονος τότε υπήκοος Αλβανίας πήγε στην Αστυνομία κρατώντας το ματωμένο μαχαίρι και ομολόγησε πως αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονης μέσα το σπίτι της, στα Μποζαϊτικα, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε μέσα στο σπίτι της, σε μια λίμνη αίματος, ενώ τα σημάδια της πάλης ήταν έντονα στον χώρο. ∆υστυχώς, η 43χρονη αν και προσπάθησε να γλιτώσει δεν κατάφερε.

Ο ισχυρισμός για την σχιζοσυναισθηματική διαταραχή

Χθες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ήταν καταπέλτης παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης για να καταδειχθεί πως ο κατηγορούμενος τέλεσε την ανθρωποκτονία σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού λόγω της σχιζοσυναισθηματικής διαταραχής που έπασχε και διαγιγνώστηκε μετά την προφυλάκισή του, εξαιτίας σοβαρού τροχαίου που είχε το 2008 στην Βόρεια Ελλάδα και των προβλημάτων ψυχικής διαταραχής που αντιμετώπιζε.

Το ∆ικαστήριο διερεύνησε σε τέσσερις δικασίμους την υπόθεση, εξέτασε διεξοδικά ειδικούς πραγματογνώμονες και κατέληξε στην κρίση του, ότι ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια που τέλεσε το έγκλημα δεν αντιμετώπιζε ψυχική ασθένεια αλλά τέλεσε την πράξη του έχοντας πλήρη συναίσθηση.

Εισαγγελέας: Ένοχος κατά το κατηγορητήριο

Την ενοχή του κατηγορούμενου και την απόρριψη των αυτοτελών ισχυρισμών του περί μειωμένου καταλογισμού, αλλά και της αναγνώρισης ελαφρυντικών πρότεινε η Εισαγγελέας της Έδρας. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καμφθεί η πρωτόδικη απόφαση καθώς ο κατηγορούμενος όταν τέλεσε την ανθρωποκτονία είχε σε πλήρη έλεγχο τη βούληση και το θυμικό του.

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε η πλευρά προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ την αντέκρουσαν με τα δικά τους επιχειρήματα οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κατερίνα Καινούργιου – «Κακώς πλαστικοποιήθηκα, ποιο ωραία ήμουν τότε!»

Μαραντζίδης για Τσίπρα – «Ό,τι και να γίνει είσαι τελειωμένος»