in

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι – «Είναι έγκλημα από διάφορους δράστες» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη

Κορυφώνεται η αγωνία στο Μεσολόγγι για την εξαφάνιση του Μπάμπη. Ο κρεοπώλης που έχει συλληφθεί ετοιμάζεται σε συνεργασία με τον δικηγόρο του, για να απολογηθεί…

Για την οικογένεια του αγνοούμενου Μπάμπη και τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί, η εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι κρύβει ένα καλά οργανωμένο έγκλημα, στο οποίο δεν πήρε μέρος μόνο ένα άτομο. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο κρεοπώλης που συναντήθηκε και μετέφερε το νεαρό, το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του. Η διερεύνηση συνεχίζεται και η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται κρίσιμη. Πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν ανατροπές και νέες καταιγιστικές εξελίξεις που θα συζητηθούν.

Στη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε, ο κρεοπώλης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν και τα κενά μνήμης που επικαλέστηκε, με τον ίδιο όμως να ακολουθεί την ίδια γραμμή. Σημειώνεται πως ο 50χρονος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη, για τις κλήσεις και τα μηνύματα που έστειλε σε φίλους, τα οποία αμέσως μετά διέγραψε και το λόγο που είπε ψέματα για το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τις απαντήσεις που έδωσε στις Αρχές ο κατηγορούμενος. «Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, και όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο.

Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει. Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».

 

Μετά από 16 ώρες ανάκρισης, ο κρεοπώλης δεν έσπασε. Δεν είπε το παραμικρό, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα.

Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.

Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι οι δύο άντρες δεν είχαν ραντεβού για κυνήγι. Από την άρση του κινητού τηλεφώνου του αγνοούμενου προκύπτει πως οι τελευταίες διαδικτυακές αναζητήσεις του Μπάμπη Κούτσικου αφορούσαν κυνήγι θησαυρού. Ήταν αυτό το εύρημα του δράστη για να παρασύρει τον Μπάμπη; Πόσοι συμμετείχαν και πόσοι γνώριζαν; Ήταν το κίνητρο μόνο τα λεφτά;

«Ενδεχομένως να μην ήταν μόνο αυτό να είναι κάτι το οποίο ο κατηγορούμενος δεν ομολογεί και η οικογένεια δεν γνωρίζει», τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κι όμως – Ξύπνησε από κώμα μετά από τροχαίο με τραγούδι του Νίκου Ρωμανού.

Παρασκήνιο στον ALPHA – Προς ολοκλήρωση ο “Σασμός” τη φετινή σεζόν…