Με το δεξί μπήκε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος, παρά τη νέα εκτόξευση του πετρελαίου και το γεωπολιτικό θρίλερ γύρω από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Οι επενδυτές, ωστόσο, κρατούν μικρό καλάθι, περιμένοντας τα εταιρικά αποτελέσματα και τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,65%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,99%. Κέρδη 0,76% κατέγραψε ο γερμανικός DAX, την ώρα που ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στο +0,38%. Πρωταγωνιστής στον ευρωπαϊκό Νότο αναδείχθηκε ο ισπανικός IBEX 35, με άλμα 1,33%.
Η αισιοδοξία δεν κράτησε αλώβητη, καθώς το Brent ενισχύθηκε περίπου 2%, ξεπερνώντας τα 107 δολάρια το βαρέλι. Η λεγόμενη «ενεργειακή εκεχειρία» που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έπεισε πλήρως τις αγορές, με την αβεβαιότητα για την προσφορά καυσίμων να παραμένει.
Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στις αμερικανικές τράπεζες, που ανακοινώνουν αποτελέσματα από την Τρίτη, αλλά και στον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Τετάρτη. Τα στοιχεία ενδέχεται να επηρεάσουν τις προσδοκίες για τα επιτόκια της Fed και να καθορίσουν την επόμενη κίνηση των αγορών.
