in

Ευρωεκλογές 2024 – Μάθε πού και πώς ψηφίζεις

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 9 Ιουνίου 2024. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους τη χρονιά των εκλογών.

 • Πέραν της προϋπόθεσης της ηλικίας, για να ψηφίσει κάποιος στις Ευρωεκλογές πρέπει να:

  -είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας,
  -μην έχει στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

  Ποια έγγραφα απαιτούνται

 • Οι εκλογείς προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.

  Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, γίνεται με:

 • την αστυνομική τους ταυτότητα ή
 • τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή
  το διαβατήριό τους ή
  την άδεια οδήγησης ή
  το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων ή με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.

  Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

  Η διαδικασία

 • Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.

  Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα ανωτέρω, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

 • Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη:

  αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και
  αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
  Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

 • Τα εκλογικά κέντρα

  Το εκλογικό σας τμήμα καθορίζεται με βάση την διεύθυνση κατοικίας σας. Για να το βρείτε, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις».

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

 1. Όταν το alter ego του Πρωθυπουργού, ο γύφτος ο Παύλος Μαρινάκης (ο εν δυνάμει δολοφόνος
  που είπε ότι θα σκότωνε τον Τσίπρα), χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα με τα τρολ της υπόγας του
  για να βρίσει αισχρά τον Κασσελάκη, αποκαλύπτει ταυτόχρονα τον εγκέφαλο του υπονόμου.
  Ο ίδιος ο Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από την τοξικότητα και την χυδαιότητα του διαδικτύου.

  Την Ελλάδα την χρεοκόπησε η ΝΔ και την έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

  Ψηφίστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό. Το πιο ανθρωπιστικό κόμμα.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση για την σωτηρία της χώρας από την τυραννική ΝΔ.

  Μαύρο κατράμι στην ΝΔ. Μαυρίστε τους ολετήρες της χώρας.

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 2. Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

  Μία μικρή επιτομή των σκανδάλων της ΝΔ, πριν από την κρίση.

  Ο πραγματικός κατάλογος θα γέμιζε ολόκληρη βιβλιοθήκη κι αν…!

  Σκάνδαλα ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  2004

  1. Χρηματισμός στο υπουργείο Τουρισμού

  Την ιστορία έφερε στο φως ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, δήλωσε ότι παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του και δύο φορές εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στα Ψαχνά Εύβοιας, Ιωάννη Κεραμιδά, λόγω καταγγελίας από επιχειρηματία ότι ο κ. Κεραμιδάς ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα προκειμένου να διευθετήσει υπόθεσή του.

  2. Παράνομη μεταγραφή του γιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

  Την παραίτησή του, υπέβαλε „για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας“ στον πρωθυπουργό, o Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από ερώτηση της Συλβάνας Ράπτη στη Βουλή για μετεγγραφή „φοιτητή – υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων“. Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση, στην οποία επικαλείτο λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας „της υπουργικής ιδιότητος του πατέρα του και σε συνδυασμό με την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων“.

  3. Η απογραφή που οδήγησε στην επιτήρηση

  Η διενέργεια της δημοσιονομικής απογραφής, δηλαδή της απογραφής της κατάστασης της οικονομίας, ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανέλαβε την εξουσία μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004. Η κίνηση αυτή σημάδεψε την οικονομία της χώρας και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης των 2 μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας, αλλά και βάση κριτικής για πολλές οικονομικές αποφάσεις από όσες ακολούθησαν.

  4. Η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ

  Σε έκρηξη οφειλόταν η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ η οποία στοίχισε τη ζωή στον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο και σε άλλα 17 μέλη της συνοδείας του στις 11/9/2004, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί ολοκληρωμένα το θέμα και να κατολογισθούν ευθύνες. Το πόρισμα ήταν ελλιπές και αντιφατικό και η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING αρνήθηκε να παράσχει τα στοιχεία των πειραματικών στοιχείων του ελικοπτέρου (Crash Tests).

  2005

  5. Υπόθεση Βασικού Μετόχου

  Ανετράπη ριζικά η βασική φιλοσοφία του νόμου περί βασικού μετόχου, ότι δηλαδή όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών στην περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε όντως αθέμιτη επιρροή. Αντί να λειτουργεί υπέρ της αξιοκρατίας ο νόμος εξυπηρετούσε συμφέροντα τεραστίων διαστάσεων. Εντέλει ο νόμος καταργήθηκε.

  6. Ο διευθυντής του κ. Δούκα

  Ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα, Β. Γούλας, ήταν ο συνταξιούχος (προτού τον επαναφέρει ο κ. Δούκας) που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Ως διευθυντής, παραιτήθηκε από την ένσταση που είχε υποβάλει -κίνηση που σήμαινε ότι η επόμενη δικαστική προσφυγή συνταξιούχου που θα τελεσιδικούσε θα ήταν ύστερα από τρία ως πέντε χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν τα αναδρομικά.

  7. Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, είχε αναλάβει επ‘ αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  8. Απαγωγές Πακιστανών

  Οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν γεγονός και όχι «προβοκάτσια ή φάρσα», όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατατείνει, μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.

  9. Τα γλυκά και ο κ. Γιακουμάτος

  Στις 21 Οκτωβρίου 2005 οι συνεργάτες του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γ. Γιακουμάτου μπήκαν στο γραφείο του στον 3ο όροφο του υπουργείου και του έδωσαν ένα κουτί γλυκά, λέγοντάς του ότι μέσα έχει μια επιταγή, αξίας 5.000 ευρώ. Το είχε αφήσει στο γραφείο του συνεργάτη τού υφυπουργού, Γ. Ρεμπή, η 60χρονη Ελένη Βουγλάνη, η οποία παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του περιστατικού από τον ίδιο τον κ. Γιακουμάτο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον συνεργάτη του προκειμένου να τακτοποιήσει επαγγελματικά τον γιο της.

  10. Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος

  Οι συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών, σχετικά με το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει και στελέχη της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ. Για να μειωθεί το πρόστιμο των 25 εκατ. ευρώ, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο. Σύμφωνα με την κατάθεση του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Παπαδάκη, του υπεδείχθη ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν σε θυρίδα, με τραπεζική επιταγή.

  11. Παροχή κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο

  Την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, ανακοίνωσε ο Θ. Ρουσόπουλος. Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα», ο κ. Ρεγκούζας ομολόγησε ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, στον ιδιοκτήτη του οποίου, Βασίλη Χρηστίδη, είχε ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις και στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις του.

  12. Παραδικαστικό κύκλωμα

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα κάθισαν ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετώπισε τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

  13. Ο «άνθρωπος του υπουργού»
  Η εσπευσμένη αποπομπή του πρώην προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Αγγ. Οικονομόπουλου, από τον Δεκέμβριο του 2005, οφειλόταν σε επιστολή που είχε στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου και στην οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, του απέδιδε ότι είχε ζητήσει «μίζα» για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο Οργανισμός.

  2006

  14. Υποκλοπές Vodafone

  Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγινε γνωστό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στις 2 Φεβρουαρίου, όταν τρεις υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψαν κύκλωμα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε τηλέφωνα πολιτικών -και όχι μόνο προσώπων-ένας εκ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

  15. Ξυλοδαρμοί φοιτητών σε καταλήψεις

  Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο νόμο-πλαίσιο. Οι υπουργοί Γιαννάκου και Πολύδωρας „βαρούσαν“ τα τύμπανα του πολέμου και ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, διατηρούσε το πόστο της προπαγάνδας.

  16. Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

  Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πολλών καμένων στρεμμάτων. Η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού ήταν για άλλη μια φορά καταστροφική. Η έλλειψη διαθέσιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών σε συνδυασμό με τις δεδομένες ακραίες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη προληπτικών μέτρων, είχε ως συνέπεια να μετατραπεί σε στάχτη η Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε καμία παραίτηση, καθώς Πρ. Παυλόπουλος (υπουργός Εσωτερικών) και Β. Πολύδωρας (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης) δήλωσαν ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

  17. Υπόθεση Ζαρντινιέρα

  Ο άγριος ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο φοιτητής περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν δέχτηκε απρόκλητα την επίθεση αστυνομικών. Αρκετές ώρες πριν, είχε προηγηθεί πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία όμως ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι «ο φοιτητής έπεσε και χτύπησε σε παρακείμενη ζαρντινιέρα» …Ευτυχώς ο νέος σώθηκε, αλλά με αρκετά τραύματα, ενώ οι υπεύθυνοι …έπεσαν στα μαλακά.».

  18. Ο «εγκέφαλος» και ο κ. Καλλιώρας

  Η υπόθεση του 38χρονου αποστράτου και πρώην υπευθύνου ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Η. Καλλιώρα, κ. Α. Λιαρτή, ο οποίος έχει συλληφθεί ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ, προκάλεσε ισχυρές δονήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο κ. Καλλιώρας, ως μέλους της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο κ. Καλλιώρας είχε μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του παρελθόντος του.

  19. Ο «ψευδομάρτυρας» του κ. Μιχαλολιάκου

  Το 1999 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Ο άνθρωπος που κατέθεσε «αυθορμήτως» ως «αυτόπτης μάρτυρας» υπέρ του υφυπουργού , ο Π. Σαλούφας, αποδείχτηκε ότι ήταν συμπατριώτης και στενός συνεργάτης του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν στις 30 Μαρτίου 2004 στο πολιτικό γραφείο του Μιχαλολιάκου. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής του γραφείου του Χ. Λύτρας, ο οποίος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τον Σαλούφα, με τον οποίο επίσης γνωρίζονταν από την ΟΝΝΕΔ.

  20. Αυτοκτονία Τσαλικίδη

  Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης αποφάνθηκε: ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη, στέλεχος της Vodafone, οφείλεται σε αυτοκτονία η οποία συνδέεται αιτιωδώς με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Τσαλικίδης γνώριζε ότι γίνονταν υποκλοπές, στο πλαίσιο των υπαλληλικών του καθηκόντων.

  21. Εξαγορά Γερμανός από Cosmote

  «Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό». Σε αυτό συνηγορούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν – με αφορμή την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote – για τα εξής αδικήματα: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote, ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ‘ εξακολούθηση κατ‘ επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση.

  2007

  22. Το σκάνδαλο των ομολόγων

  Μία υπόθεση η οποία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Βασικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές σύνθετων και μη ομολόγων, χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να ελέγξουν πιθανές έκνομες ενέργειες, οι οποίες σημειώνονταν, σε βάρος των οικονομικών του ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομολόγων αλλά εξαιτίας της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονταν ο στενός του συνεργάτης Ευγένιος Παπαδόπουλος.

  23. Εμπλοκή συνεργάτη του Τσιτουρίδη με το Χρηματιστήριο

  Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου, στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, καθώς από στοιχεία που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προέκυπτε εμπλοκή του Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών. Ο Καραμανλής ζήτησε την παραίτηση Τσιτουρίδη.

  24. Βαρβιτσιώτης και Μύκονος

  Στην υπόθεση της Μυκόνου εμπλέκονται ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους αργότερα, με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει τα ίδια άτομα, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.

  25. Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

  Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα. Επί μία ημέρα τα ΜΜΕ μιλούσαν είτε για φωτιά στα Δερβενοχώρια είτε ότι οι πυκνοί καπνοί είναι από την φωτιά και τα λάστιχα που καίγονται στο Σχηματάρι. Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση για την φωτιά στην Πάρνηθα, τότε ξεκίνησε και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του στρατού και των δήμων, αλλά η φωτιά είχε φτάσει στο τέλος της.

  26. Φωτιές στην Πελοππόνησο/ Εύβοια

  Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ. Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170. Εντύπωση προκάλεσε στις αρχές το γεγονός ότι μετά τις 20:30 το βράδυ ξέσπασαν 25 νέες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι οι φωτιές ξεσπούν συνήθως την ημέρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι άνεμοι πιο ισχυροί.

  27. Τα χρέη του Αλογοσκούφη

  Ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπρέκος είχε στείλει εξώδικο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του υπουργού και ότι η εργασία αυτή στοίχισε 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Μπρέκος παρέθεσε 120 Δελτία Αποστολής στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα. Ο Αλογοσκούφης αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και γνώση του θέματος.

  28. Αναψυκτήριο ο … Μαγγίνας

  Πρόστιμο-μαμούθ, αλλά με πολλά «παράθυρα», επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκόπουλου στο «αναψυκτήριο» Μαγγίνα στα Χατζήρια Κορωπίου. Το πρόστιμο ανέγερσης επτά τελικά παράνομων κτισμάτων που του επιβλήθηκε φτάνει στα 112.156 ευρώ, ενώ οφείλει και πρόστιμο διατήρησης ύψους 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από την κατασκευή τους. Αν η κατασκευή τους έγινε το 1997, το συνολικό πρόστιμο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

  29. Ζαχόπουλος: Η πτώση

  Σοκ προκαλεί το απονενοημένο διάβημα του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού. Διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμοί διατηρητέων μνημείων, παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές dvd, και άλλα, βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου που προηγήθηκε της απόπειρας αυτοκτονίας Ζαχόπουλου και απασχόλησε την κοινή γνώμη για πολλούς μήνες.

  2008

  30. To αυθαίρετο του Σουφλιά

  Χωρίς αναθεωρημένη οικοδομική άδεια έχτιζε εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Ο Σουφλιάς είχε αγοράσει το 1999 με τη μορφή κάθετης ιδιοκτησίας δύο μερίδια σε ακίνητο που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Αναβύσσου, καθώς και το δικαίωμα να χτίσει δύο κατοικίες συνολικού εμβαδού 122 τετραγωνικών. Η αρχική οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1989. Την άνοιξη του 2005, λίγο πριν λήξει η οικοδομική άδεια ο μηχανικός υπέβαλε αίτηση για αναθεώρηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλου. Η αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή αρχικά απέρριψε τον φάκελο, αργότερα όμως τον ενέκρινε και στη συνέχεια η άδεια προωθήθηκε για να εγκριθεί για τα υπόλοιπα τμήματά της. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση το χτίσιμο συνεχιζόταν. Η πλευρά του υπουργού επέρριψε την ευθύνη στον μηχανικό.

  31. Ο Κουκοδήμος και ο κομιστής

  Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες που του απέδιδαν ότι διακόμισε πρόταση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπ. Κλαδά, «να κλείσει η υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη» με αντάλλαγμα «να μην αναφερθεί το όνομά του στο θέμα Ζαχόπουλου», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, ανεξαρτητοποιείται και προκαλεί επιπλέον «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση που μένει προσωρινά με 151 βουλευτές.

  32. Ηλιέλαιο – δηλητήριο

  Η υπόθεση της διακίνησης χιλιάδων τόνων επιμολυσμένου με ορυκτέλαια ηλιελαίου αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη για το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ανοχύρωτοι σε διατροφικά σκάνδαλα. Στο επίκεντρο τέθηκαν η ετοιμότητα της πολιτείας και δη ο σχεδιασμός του ΕΦΕΤ.
  33. Η εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom
  Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ΟΤΕ «περνάει» στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom. Εργαζόμενοι και αντιπολίτευση μιλούν για «ξεπούλημα» του κερδοφόρου ΟΤΕ και θέτουν ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

  34. Ο ΟΛΠ και οι Κινέζοι

  Ακόμη μια περίπτωση αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης. Η κινεζική εταιρεία Cosco εξαγοράζει τον ιδιαίτερα επικερδή Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού στον Πειραιά και πυροδοτεί τις αντιδράσεις εργαζομένων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις ημέρες των διαπραγματεύσεων η μετοχή του ΟΛΠ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

  35. Νοθεία σε αναθεώρηση

  Η αλλοίωση των ψηφοδελτίων από βουλευτές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ισοδυναμεί με παρατυπία την οποία καταγράφει βίντεο και αξιοποιεί – στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του τακτικής – το ΠΑΣΟΚ.

  36. Σκάνδαλο Siemens

  H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ιδιωτικά κέντρα οικονομικής ισχύος, κοινοβουλευτικά κόμματα και παντελής έλλειψη διαφάνειας συνθέτουν το μωσαϊκό της υπόθεσης Siemens.

  37. Λευκίμμη XYTA

  Η αστυνομική καταστολή υπερβαίνει κάθε όριο. Μία έγκυος βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι επιχειρούσαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση χωματερής μόλις 150 μέτρα από τα σπίτια τους. Η πολιτεία «σφυρίζει» αμέτοχα.

  38. Κυριάκος Μητσοτάκης και Siemens

  Η κυβέρνηση καλύπτει το βουλευτή, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας τα ερωτήματα τα οποία προκαλούν οι «αγορές» που πραγματοποίησε ο ίδιος από τη Siemens.

  39. Αποπομπή Ζορμπά

  «Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γιώργου Ζορμπά κατά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Ο άνθρωπος που είχε διερευνήσει το σκάνδαλο των ομολόγων, αποχώρησε εξαπολύοντας βολές προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

  40. Το ταξίδι Λιάπη με έξοδα της Siemens

  Η γερμανική εταιρεία Siemens, πρωταγωνίστρια του γνωστού σκανδάλου, έκανε κράτηση για τον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, για τις 16 Ιουνίου 2005, στο ξενοδοχείο Westin, της Λειψίας. Η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, με οργανωτή το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

  41. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

  Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41 κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία.

  42. Σκάνδαλο ΟΣΕ

  Υπέρβαρες αμαξοστοιχίες με παραποιημένα παραστατικά επιφέρουν οικονομική ζημία ύψους 1.300.000 ευρώ στον OΣE. H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν πάνω από 200 ευρώ τον τόνο. Η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση καταβάλλει μόλις 57 ευρώ ανά τόνο … Υπάλληλοι του ΟΣΕ πλαστογραφούσαν τις σχετικές συμβάσεις με στόχο το κέρδος από την παράνομη μεταφορά σκραπ.

  43. Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός

  Ο εφοπλιστής, Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι χρημάτισε το περιβάλλον του Υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ακόμη μια φορά περί πολιτικής ευθύνης ο λόγος, αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει».

  44. Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

  Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι κρυφές διασυνδέσεις του ηγούμενου Εφραίμ συνιστούν το διαβόητο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η αποκάλυψη της παραχώρησης πολλών εκτάσεων στη Χαλκιδική «ταράζει τα νερά» στη δημόσια ζωή της χώρας.

  50. Ο εκβιασμός του Εμφιετζόγλου

  Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τον εκβιασμό από μέλη του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ σε επιχειρηματίες, ωστόσο, εκείνος του καταλόγισε ότι «άργησες να μας ενημερώσεις»

 3. Κινητοποιήσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών οργανώνει το Μαξίμου.

  Επιτρέπεται η χρήση περικεφαλαίας από τους Μακονομάχους

  γιατί εκφράζει το πόσο εθνικά ωφέλιμη είναι η Συμφωνία.

  Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακαλάει να την αποκαλούν Βόρεια Μακεδονία

  και όχι Μακεδονία, την Βόρεια Μακεδονία που δεν του άρεσε να την αποκαλούν Βόρεια Μακεδονία. 🤯

  Εσείς όλα καλά? Μιλάμε, η δεξιά μοιράζει ατελείωτο σανό, μια ζωή, στον λαό.

  Το μητσοτακέικο έγινε πλούσιο όταν έκοψε με τι μαλάκες έχει να κάνει.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ

  ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΥΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΟΝΩΝ.

  ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

  ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΝΔ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

 4. Όλοι οι Έλληνες, θα βγούμε μακροπρόθεσμα ΝΙΚΗΤΕΣ με τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό.

  Ο Αλέξης μας έβγαλε από την κρίση και τα χρέη που μας φόρτωσε η καταραμένη δεξιά.

  Ο Αλέξης νοικοκύρεψε τα οικονομικά της χώρας.

  Είναι ικανότατος και χαρισματικός Ηγέτης και έχει πολύ μεγάλα σχέδια για την χώρα.

  Να τονιστεί σε αυτό το σημείο, πως αν δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να μας σώσει το 2018

  όταν μας έβγαλε από τα μνημόνια με 2,6% ανάπτυξη, με μείωση της ανεργίας και 42 δις

  στα ελληνικά ταμεία, τώρα θα αναγκαζόμασταν να σκύβουμε σερί για 14 χρόνια στους Σαμαροβενιζέλους και τους Μητσοτάκηδες Δρακουμέλ και κατά την συνέπεια στην Μέρκελ,

  τον Γιούνκερ, τον Τόμσεν, σε όλη την παρακμιακή Δύση και την δεξιά,

  και γενικά σε όλους αυτούς που μας επέβαλλαν στημένα μνημόνια της πείνας, της λιτότητας

  και των άγριων μέτρων που έτρωγαν μέρα με την μέρα τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Άρτιος, Κορυφαίος Πρωθυπουργός.

  Ο καλύτερος και ο πιο έντιμος Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα μας.

 5. Ο Τσίπρας μια χαρά τα πήγε ως Πρωθυπουργός. Εξαιρετικά καλά για την ακρίβεια. Άρτια.

  Πήρε μια διαλυμένη χώρα από τα μνημόνια και την παρέδωσε με πλεόνασμα.

  Το μακεδονικό ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να το λύσει και το έλυσε άψογα.

  Αν ψάξετε έναν καλό να βρείτε στην τωρινή ελεεινή, τρισάθλια και εγκληματική κυβέρνηση,

  ελάτε να μου το πείτε. Δεν θα βρείτε ούτε έναν.

  Η ΝΔ είναι η χειρότερη σε όλους τους τομείς.

  Αρκετά πια με τους άχρηστους, ανίκανους και ατάλαντους γόνους. Μαυρίστε τους.

  ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΔ.

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ.

 6. ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟ ΖΑΒΟ.

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥΣ.

  ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΟ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,

  ΟΣΕΣ ΝΟΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΟΙ ΕΥΡΩΕΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ

  ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΝΟΥ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΚΟΥΛΗΣ

  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ.

  ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

  ΞΙΔΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥΣ.

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.

 7. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

  ΣΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ.

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.

  ΝΔ ΣΗΜΑΙΝΕΙ :

  1) ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

  2) ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

  3) ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

  4) ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ 40.000 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

  5) ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΜΕ ΛΙΓΔΙΑΡΗ, ΦΡΟΥΖΗ, ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΦΡΟΥΖΗ, ΜΙΧΟ ΚΛΠ.

  ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΔ.

  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ,

  ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,

  ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΝΔ,

  ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

  ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ.

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ.

  ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ, ΑΛΗΘΙΝΟ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ, ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΜΜΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΔ.

 8. ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

  ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΚΗ ΒΡΩΜΟΝΟΥΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ.

  ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΝΟΥ ΔΟΥΛΟΙ ΠΑΛΙΟΣΙΧΑΜΑΤΑ.

  ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – «Όταν ήμουν μικρή, ήμουν πιο ενθουσιώδης, ήταν κάτι πολύ εύκολο το να ερωτευτώ»

Η ανάρτηση της Δαρσινού για την ιστορική εμφάνιση του συζύγου της, στον τελικό του Final Four