in

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού – Στόχος να ενθαρρυνθούν οι μητέρες

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece   (www.lllgreece.org) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Σημειώνεται πως στην χώρα μας έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού κάθε χρόνο από την 1 έως 7 Νοεμβρίου.

  • Η La Leche League International (LLLI) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς https://www.llli.org/about/history/.

Ως Σωματείο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

  • Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε 20 ακόμα πόλεις στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (LLLI) για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συντονίζοντας Μηνιαίες Συναντήσεις και υποστηρίζοντας τις μητέρες τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ πιο σπάνια τις επισκέπτονται αν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό. Η υποστήριξη που παρέχουν βασίζεται τόσο στην εμπειρία τους όσο και στην εκπαίδευση και στις γνώσεις που διαρκώς λαμβάνουν από τον Διεθνή Οργανισμό στον οποίο ανήκουν. Οι Σύμβουλοι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια με κάθε δυνατό μέσο. Απαντούν συνολικά σε πάνω από 3.000 τηλεφωνήματα, σε πάνω από 7.000 emails/SMS/προσωπικά μηνύματα μητέρων και πραγματοποιούν δια ζώσης ή Online & Διαδικτυακές Μηνιαίες Συναντήσεις. Παράλληλα, συμμετέχουν και σε Εκδηλώσεις για ενημέρωση του κοινού, σε Σεμινάρια και Συνέδρια σε θέματα θηλασμού. Αντίστοιχα, πραγματοποιούν πάνω από 100 εθελοντικές επισκέψεις κατ’ οίκον, αρθρογραφούν για το ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΘΕ/LLL Greece “γαλουχώ” και διαρκώς ενημερώνονται για τα πιο τρέχοντα δεδομένα ως ορίζει η Διεθνής Οργάνωση (LLLI) την οποία εκπροσωπούν.

  • Το πρόγραμμα των Συναντήσεων όλων των Ομάδων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Οι Συναντήσεις των Ομάδων είναι ανοιχτές για όλες τις μητέρες που θηλάζουν ή ενδιαφέρονται να θηλάσουν τα παιδιά τους. Συντονίζονται από μία τουλάχιστον Σύμβουλο και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τις μητέρες να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και απόψεις. Η Σύμβουλος που συντονίζει, φροντίζει να διευκολύνει τη συζήτηση και να δίνει τις σωστές πληροφορίες όπου χρειάζεται.

Τα Ηλεκτρονικά Μέσα του ΣΘΕ/LLL Greece αποτελούν έναν ακόμη τρόπο προαγωγής του θηλασμού, διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για έγκυρη πληροφόρηση και υποστήριξη. Μέχρι τώρα οι ιστοσελίδες στο Facebook, Instagram & Pinterest καθώς και το Κανάλι στο YouTube, συγκεντρώνουν πάνω από 23Κ (23.000) ακολούθους ενώ το περιοδικό “γαλουχώ” συγκεντρώνει πάνω από 100Κ (100.000) αναγνώσεις άρθρων ετησίως με συνολικά πάνω από 350.000 επισκέψεις ενώ η παρούσα ιστοσελίδα δέχεται πάνω από 100.000 επισκέψεις ετησίως.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σεισμός στον Γέρακα σε χαμηλό εστιακό βάθος

Από 45 έως 480 ευρώ για θέρμανση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;