in

Έτσι έγινε το Φρικτό τροχαίο – Θρήνος για τον Αστυφύλακα Πέτρο Ελευθερίου και τον 48χρονο πεζό

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στις τάξεις της Αστυνομίας ο θάνατος του 50χρονου αστυφύλακα, Πέτρου Ελευθερίου, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια του να απομακρύνει από τον αυτοκινητόδρομο πεζό, ο οποίος επίσης έσβησε στην άσφαλτο, όταν και οι δύο παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα στον δρόμο Αγίας Νάπας-Ριζοελίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, γύρω στις 20:00 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι κινείτο πεζός στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα προς τη Ριζοελία.

  • Αμέσως ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Δύναμης, εκ των οποίων τα δύο ήταν από την ομάδα Ζ, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ο τρίτος ήταν ο αστυνομικό Πέτρος Ελευθερίου, από τον Σταθμό της Ορόκλινης.

Όταν τα μέλη έφθασαν στο σημείο, είδαν τον πεζό στον αυτοκινητόδρομο και «να συμπεριφέρεται παράξενα», σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ενώ σε κάποια στιγμή ο 48χρονος πήδηξε από τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του είχε φθάσει στην αντίθετη πλευρά και ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση τα μέλη και σε κάποια στιγμή ο Ελευθερίου σταμάτησε στη λωρίδα ασφαλείας με τους φάρους.

  • Ακολούθως, στην προσπάθεια του να σταματήσει και να απομακρύνει τον πεζό από τον αυτοκινητόδρομο, διερχόμενο όχημα παρέσυρε και τους δύο, με τον αστυνομικό να χάνει τη ζωή του ακαριαία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν διάφορες εξετάσεις, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, με τις έρευνες για τις ακριβής συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος να συνεχίζονται από την Τροχαία Λάρνακας και του Αρχηγείου. Επίσης, στις έρευνες συνδράμει και εμπειρογνώμονες του Εγκληματολογικού Αρχηγείου.

  • Στον οδηγό που παρέσυρε τα δύο θύματα έγινε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ενώ αύριο θα διενεργηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών των θυμάτων. Λόγω του θανάτου του αστυνομικού, η Αστυνομία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. Ο άτυχος 50χρονος αστυνομικός καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ επρόκειτο για έναν ευσυνείδητο αστυνομικό με ήθος, ο οποίος έμελλε να χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Σε βαρύ πένθος βύθισε την οικογένεια της Αστυνομίας Κύπρου, ο θάνατος του Πέτρου Ελευθερίου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος το βράδυ του Σαββάτου. Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως, «η Ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας τιμούν τη μνήμη του και εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του. Η στήριξη προς αυτούς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι δεδομένη. Ο Πέτρος Ελευθερίου, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου, 1998. Υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της Αστυνομίας με τελευταίο τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πήλιο ΤΩΡΑ – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους. «Κινδυνεύουμε με νέα βροχή»

Η Έλλη Στάη στο OPEN