in

LoveLove OMGOMG

Έρχεται “Καλοκαίρι φούρνος” – Θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα, η κλιματική αλλαγή έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα μας, αφού το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το θερμότερο των τελευταίων ετών και η χώρα θα μετατραπεί σε καμίνι!

 

Σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας, κατά το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια παρατηρείται μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας, με τη μέση τιμή σε όλα τα σημεία της επικράτειας να έχει αυξηθεί κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου, τόνισε: «Είναι πιθανό να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι προοπτικές για το επόμενο καλοκαίρι είναι δυσοίωνες. Και αυτό το υπογραμμίζουν οι μεγάλες θερμοκρασίες, οι οποίες αυτήν τη στιγμή υπάρχουν στην Ισπανία, στη Γαλλία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η ανατολική Μεσόγειος είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Όλα αυτά εντάσσονται σε αυτό που λέμε κλιματική κρίση».

 

Ο καθηγητής εξήγησε πώς : «Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Οχι μόνο από την άποψη εκδήλωσης πυρκαγιών, της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, της βιοποικιλότητας. Όλα αυτά ουσιαστικά καταλήγουν στην ερημοποίηση. Μία ‘‘σαχάρια εικόνα’’, όπου δεν υπάρχει βιοποικιλότητα και κυρίως δεν υπάρχει η επάρκεια νερού, και υπάρχει απογύμνωση του εδάφους και, βεβαίως, δασικές φωτιές».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κόκκαλης – Ματσούκα . Μεγάλη κοινή κίνηση από το ζευγάρι

Αποκλειστικό – Αυτό το project εξετάζει ο ΑΝΤ1 για τη νέα σεζόν