in

AngryAngry

Επτά συλλήψεις και τρεις προσαγωγές μπράβων στην Αττική – Πώς εκβίαζαν καταστηματάρχες

Σε επτά συλλήψεις και τρεις προσαγωγές προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπέδίου, η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.
Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

  • Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει για καταστηματάρχες, ομάδα μπράβων, που…. δραστηριοποιούνταν στη νοτιοανατολική Αττική με στελέχη του τμήματος Εκβιαστών να προχωράνε σε 7 συλλήψεις ηλικίας 36,34,36,31,37,41,40 ανάμεσα στους οποίους και δύο Ιρακινοί.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα, δύο Αλβανοί 26 και 37 ετών και ένας 32χρονος Έλληνας.

Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες

Τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον 9 καταστήματα στα νότια προάστια, όπου εκβιαστικά απαιτούσαν χρήματα, διαφορετικά προχωρούσαν σε άγριους ξυλοδαρμούς των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και υπαλλήλων ενώ προκαλούσαν και μεγάλες ζημιές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στις 26/5/2023, όταν 11 μέλη της οργάνωσης, με συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, πήγαν σε κατάστημα -μπαρ, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αργυρούπολη, που μόλις είχε ανοίξει.

Μόνο και μόνο με την παρουσία τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκάλεσαν τρόμο τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί . Το φερόμενο αρχηγικό μέλος, πλησίασε τον ιδιοκτήτη και φέρεται να του ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 200 ευρώ κάθε μήνα για την «παροχή προστασίας», με την πάροδο δύο μηνών λειτουργίας.

Τα μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2022

Ενδεικτικά

στις 17/9/2022 , μέρα μεσημέρι, στις 14.39 πέντε από τα μέλη της οργάνωσης, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και αλλοιώνοντας και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων τους, πήγαν σε κεντρικό κατάστημα εστίασης της Γλυφάδας στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου ξυλοκοπώντας άγρια τον ιδιοκτήτη προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη χτύπησαν και έναν υπάλληλο ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος .

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Google Recorder web app – Επιτρέπει πλέον στους χρήστες να…

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α και πώς μεταδίδεται