Εποχικοί πυροσβέστες κατά κυβέρνησης – «Οι ανακοινώσεις σας είναι υποκριτικές»

1 Min Read

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Εποχικοί Πυροσβέστες, απαντώντας στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά τον θάνατο των τριών πυροσβεστών, εκ των οποίων ο ένας ήταν εποχικός, κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών.

«Οι ανακοινώσεις σας περισσεύουν»

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι οι συλλυπητήριες δηλώσεις της κυβέρνησης είναι «τουλάχιστον υποκριτικές», υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά σχετικά με τους πενταετείς και τους εποχικούς πυροσβέστες. Όπως αναφέρουν, «σήμερα ένας πενταετής και ένας εποχικός πυροσβέστης είναι νεκροί για την πατρίδα», καταλήγοντας ότι «οι ανακοινώσεις σας λοιπόν περισσεύουν».

Βαρύ κλίμα στο Πυροσβεστικό Σώμα

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης για την απώλεια των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στα πύρινα μέτωπα. Το τραγικό περιστατικό έχει ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας, τη στελέχωση και την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται τόσο από τους πυροσβέστες όσο και από τα πολιτικά κόμματα.

Share This Article