Μια μικρή ανάσα φαίνεται πως πήραν οι καταναλωτές τον Ιούλιο, καθώς καταγράφηκε πτώση στον πληθωρισμό των τροφίμων. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η μάχη με την ακρίβεια τελείωσε.
- Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει και πως η προσπάθεια για τη μείωση του κόστους ζωής συνεχίζεται.
- Οι τιμές στα βασικά αγαθά εξακολουθούν να πιέζουν τα νοικοκυριά, με τις οικογένειες να προσπαθούν καθημερινά να ισορροπήσουν ανάμεσα στα αυξημένα έξοδα και τα εισοδήματά τους. Γι’ αυτό και η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, αν και θετική, δεν αρκεί από μόνη της.
Το μεγάλο ζητούμενο πλέον είναι η σταθερότητα στην αγορά, η διαφάνεια και η αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας.
Οι καταναλωτές περιμένουν χειροπιαστά αποτελέσματα στην τσέπη τους και όχι απλώς καλύτερους αριθμούς στους οικονομικούς δείκτες.
Η μάχη για την ακρίβεια συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για το αν η αποκλιμάκωση θα φτάσει τελικά μέχρι το ράφι και το οικογενειακό πορτοφόλι.
