in

Επεισόδια στου Ρέντη – Έρχονται νέες συλλήψεις

Προς το τέλος της φτάνει η χαρτογράφηση της ομάδας των οπαδών που το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα ένας 31χρονος αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει μάχη για τη ζωή του. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης που θα αφορούν πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο στα επεισόδια.

  • Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν δεδομένο ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται οργανωμένη ομάδα που είχε προαποφασίσει να επιτεθεί στους αστυνομικούς και είχε φροντίσει να προετοιμαστεί κατάλληλα πολύ πριν από τον αγώνα. Με απλά λόγια, μιλούν για εγκληματική οργάνωση, μεγαλύτερη των 40 ατόμων, αποτελούμενη από αρχηγούς, υπαρχηγούς και φανατισμένους «στρατιώτες».

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει πια συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία, μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες, έχουν αρχίσει να προκύπτουν στοιχεία πως ήταν αυτά που έδωσαν την εντολή, ενορχήστρωσαν την επίθεση και εξόπλισαν τους οπαδούς με «πολεμικό υλικό». Συγκεκριμένα, πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι ενορχηστρωτές της επίθεσης είναι τρία άτομα -γνωστά στις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις- τα οποία έδωσαν σχετικές κατευθύνσεις στους «από κάτω» τους, με το βλέμμα των Αρχών να έχει στραφεί προς τρεις συνδέσμους οπαδών που βρίσκονται στον Πειραιά, στα δυτικά προάστια και στα νότια, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως, μέσω αυτών, διακινήθηκε το κάλεσμα προς τους υπόλοιπους οπαδούς.

  • Αυτό που περιμένουν τώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να περάσουν στον σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας και στη σύλληψη των υπόπτων είναι να επιβεβαιωθεί και επιστημονικά η εμπλοκή τους. Αυτό θα γίνει μέσω των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων τους, των συνομιλιών τους αλλά και μέσω αποτυπωμάτων και DNA.

«Υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες για τον ρόλο συγκεκριμένων ατόμων στα επεισόδια. Ο,τι συνέβη, συνέβη στο πλαίσιο λειτουργίας μιας εγκληματικής οργάνωσης. Κάποιοι που είχαν αρχηγικό ρόλο έδωσαν εντολή στους από κάτω τους, οι οποίοι με τη σειρά τους τη διαβίβασαν στα υπόλοιπα μέλη και οργανώθηκε η επίθεση τους αστυνομικούς», εξήγησαν στο «ΘΕΜΑ» πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  • O αδερφός του δράστη

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει και ο ρόλος που είχε ο 16χρονος αδερφός τού καθ’ ομολογίαν δράστη. Η εμπλοκή του στα επεισόδια είναι δεδομένη και πιστοποιημένη μέσω DNA (ιδρώτα) και αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στα υπολείμματα σωλήνα ναυτικής φωτοβολίδας, ενώ θετικό βγήκε και το τεστ πυρίτιδας στο οποίο υπεβλήθη.

  • Αυτό που ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής είναι τόσο ο ακριβής ρόλος του στα επεισόδια όσο και το αν η φωτοβολίδα που χρησιμοποίησε ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό, αν και ο αδερφός του είχε παραδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν η δικιά του φωτοβολίδα αυτή που καρφώθηκε στον μηρό του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί πάντως από την πλευρά τους εξετάζουν δύο ενδεχόμενα. Ή τη φωτοβολίδα να την κρατούσαν τελικά μαζί τα δύο αδέρφια ή τα υπολείμματα του σωλήνα που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές (πάνω στα οποία βρέθηκε το DNA του 16χρονου) να μην προέρχονται από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό, αλλά από κάποια άλλη που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ των επεισοδίων.

  • O μάνατζερ τράπερ

Την ίδια ώρα στο κάδρο των υπόπτων για εμπλοκή στα επεισόδια έχει μπει και ένας 26χρονος μάνατζερ τράπερ. Ο νεαρός είναι από τα πρώτα πρόσωπα που αναζητήθηκαν και προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως εκείνο το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν στο γήπεδο. Ο ίδιος, κατά την εξέτασή του, παραδέχθηκε ότι βρέθηκε για λίγο στο «Μελίνα Μερκούρη», ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του στα επεισόδια.

  • «Μετέφερα κάτι πανό στο γήπεδο και ύστερα αποχώρησα και πήγα σε ένα φαστ φουντ της περιοχής. Μπορείτε να το δείτε και από τις κάμερες του καταστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του φαίνεται να καταρρίπτονται από το τεστ πυρίτιδας στο οποίο υποβλήθηκε, καθώς το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και από τις κάμερες του φαστ φουντ προκύπτει πως πράγματι ο νεαρός πήγε στο κατάστημα, αλλά σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε αναφέρει στους αστυνομικούς. Εδώ να σημειωθεί ότι μέσω της δικηγόρου του ο νεαρός εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στα επεισόδια και ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται μέσω των social media απειλές για τη ζωή του.

Να σημειωθεί ότι τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των δικαστικών αρχών και αξιολογούνται αναλόγως.

  • Στη φυλακή ο 18χρονος

Εν τω μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκε την Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού. Ενώπιον του ανακριτή, ο 18χρονος άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή και εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει ονόματα και διευθύνσεις, με αντάλλαγμα όμως να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε καθώς απαγορεύεται, βάσει νόμου, κατηγορούμενοι να γίνονται προστατευόμενοι μάρτυρες.

  • Κατά την απολογία του, ο 18χρονος υποστήριξε ότι βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Οπως είπε, ξαφνικά άνοιξε η πόρτα στο δεύτερο σετ του αγώνα και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν εκτός γηπέδου, κάτι που έκανε και ο ίδιος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ένα άγνωστο άτομο που φoρούσε full face και είχε μακριά γένια τού έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα. Στη συνέχεια, ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε απόσταση περίπου 70 μέτρα από τους αστυνομικούς και πως η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά.

Παράλληλα, είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε και μια άλλη φωτοβολίδα από κάποιον που ήταν ακριβώς δεξιά του.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα γούστα του Ψινάκη στην Βίσση – «Απίστευτη. Μας καθήλωσε» (βίντεο)

Η Τζολί εξηγεί γιατί δεν έχει φίλους και γιατί θέλει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ