in

OMGOMG

Ματωμένη Πρωτοχρονιά – Ένοχος ο οδηγός για το θάνατο της 19χρονης Αγλαΐας

Η 19χρονη Αγλαΐα δεν πρόλαβε να δει ποτέ το πρώτο ξημέρωμα του νέου έτους Λίγες ώρες πριν ανατείλει ο ήλιος την 1η Ιανουαρίου του 2021, η κοπέλα κείτεται στο κρύο έδαφος μέσα σε μια αυλή  νυχτερινού κέντρου.

 

  • Λίγα μέτρα δίπλα της βρίσκεται ένα διαλυμένο αυτοκίνητο ενώ ο 21χρονος σύντροφος της, σοβαρά τραυματισμένος , προσπαθεί να σταματήσει κάποιον διερχόμενο οδηγό.

Μετά από σχεδόν μια ώρα σταματάει τελικά κάποιος αλλά η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει. Η νεαρή συνοδηγός δεν θα αντέξει. Θα αφήσει την τελευταία της πνοή την πρώτη μέρα του χρόνου σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Και ο σύντροφος της θα βρεθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας εκδικάστηκε προχθές η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου που κόστισε τη ζωή στη 19χρονη κοπέλα και οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τον 23χρονο σήμερα πρώην σύντροφο της.

 

  • Ο κατηγορούμενος εκείνο το βράδυ περίπου στις 4.30 π.μ. επέστρεφε την Αγλαΐα στο σπίτι της στη Λάρισα όταν στο 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Λάρισας, στο ύψος νυχτερινού κέντρου, θα χάσει τον έλεγχο του οχήματος του και θα προσκρούσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο τοιχίο του κέντρου, διαλύοντας το στην πορεία.Αφού συνέλθει από τη σύγκρουση, ο οδηγός θα προσπαθήσει να σταματήσει κάποιον διερχόμενο οδηγό για να τους βοηθήσει. Η Αγλαΐα κείτεται στο έδαφος αλλά είναι ακόμα ζωντανή. Μετά από περίπου 40 λεπτά ένας οδηγός που εκείνη την ώρα πήγαινε για ψάρεμα, θα σταματήσει μπροστά στη θέα του αιμόφυρτου κατηγορούμενου ο οποίος μη μπορώντας να μιλήσει καθαρά λόγω των τραυμάτων στο πρόσωπο του, θα κάνει νεύμα προς τη μεριά της 19χρονης που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
     

     

Τις δραματικές αυτές σκηνές περιέγραψε προχθές στο δικαστήριο ο οδηγός ο οποίος ήταν και αυτός που κάλεσε τελικά αστυνομία και ΕΚΑΒ. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της 19χρονης ενώ ο κατηγορούμενος θα νοσηλευτεί με βαριά τραύματα στο πρόσωπο.

Ο ίδιος προχθές δεν ήταν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του η οποία ανέφερε ότι ο πελάτης της σήμερα, δύο χρόνια μετά το  τροχαίο, είναι παραμορφωμένος στο πρόσωπο και έχει μετατραυματικό στρες. Όπως τόνισε η δικηγόρος, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την ενοχή του για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στη 19χρονη και επεσήμανε στο δικαστήριο πως ο 23χρονος δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία ως προς τον λόγο που έχασε τον έλεγχο του οχήματος του.

 

  • Ωστόσο ο πατέρας του κατέθεσε πως όταν ο γιος του συνήλθε  μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και τον ρώτησε πως έγινε  το τροχαίο, ο τελευταίος του απάντησε πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν η κοπέλα έκανε μια κίνηση για να τον αγκαλιάσει.Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης επεσήμανε στο δικαστήριο τα πορίσματα πραγματογνωμόνων τόσο της αστυνομίας όσο και αυτού που όρισε η οικογένεια,  τα οποία τόνιζαν ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν αρκετά παραπάνω από τα 80 χλμ. που έδειχνε η βελόνα μετά τη σύγκρουση. Ο δικηγόρος τόνισε επίσης ότι το αδίκημα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι πλημμέλημα. 

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού ζευγάρι με παίκτη του “Survivor” (ΦΩΤΟ)

Πολλά υποσχόμενο το “Maestro” του Netflix με τον Bradley Cooper