in

CuteCute

Εμφύλιος στο Σουδάν – Απογειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη με προορισμό την Αίγυπτο για τη διάσωση Ελλήνων

Απογειώθηκε ένα C-130 και ένα C-27, με προορισμό την Αίγυπτο, ώστε να συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το εμπόλεμο Σουδάν.

Ειδικότερα, στην Αίγυπτο θα μετασταθμεύσουν δύο μεταγωγικά ένα C-130 και ένα C-27J καθώς και με 15 επίλεκτα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων Στην Αίγυπτο θα μεταβεί, επίσης, ιατρικό προσωπικό με το απαραίτητο υλικό και ο διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης Χωρών Υποσαχάριας Αφρικής του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Σούλιος.

Στο Σουδάν, o εμφύλιος των δύο στρατηγών έχει κάνει εκρηκτική την κατάσταση και έτσι η μία μετά την άλλη οι χώρες της Δύσης απομακρύνουν τους πολίτες τους που βρίσκονται εκεί.

  • Εν τω μεταξύ τηλεφωνική συνομιλία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του κυρίου Δένδια και της κυρίας Κολονά βρέθηκε η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν και τον απεγκλωβισμό τους από αυτήν την αφρικανική χώρα.

Επίσης, το ζήτημα εξετάστηκε και σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Επιχειρηματικό σκάνδαλο μεγατόνων σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη!

Οργή στα Εξαμίλια – Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για τους βανδαλισμούς στο κοιμητήριο (Βίντεο)