in

OMGOMG WTFWTF

Έλεγχοι και σε δεύτερο τύπο αεροσκάφους της Boeing μετά το περιστατικό με την πόρτα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ζήτησε να γίνουν έλεγχοι και σε δεύτερο τύπο αεροσκάφους της Boeing μετά την έκρηξη μιας αχρησιμοποίητης πόρτας σε ένα από τα αεροσκάφη της στις αρχές του Ιανουαρίου.

Με απόφασή της η FAA καθήλωσε στο έδαφος περισσότερα από 170 αεροσκάφη τύπου 737 Max 9 μετά την αποκόλληση ενός πάνελ καμπίνας μετά την απογείωση όταν το αεροσκάφος ήταν χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Την Κυριακή, η FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιθεωρήσουν τα παλαιότερα μοντέλα 737-900ER, τα οποία χρησιμοποιούν τον ίδιο σχεδιασμό πόρτας. Η FAA, που περιέγραψε την κίνηση αυτή ως «πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας», δεν προχώρησε σε απόφαση καθήλωσης των αεροσκαφών.

Κατά την υπηρεσία, δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα με το 737-900ER, αλλά το μοντέλο χρησιμοποιεί το ίδιο στυλ πάνελ για να κλείσει μια αχρησιμοποίητη πόρτα με το αεροπλάνο που εμπλέκεται στο περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου.

Πτήση της Alaska Airlines με προορισμό την Καλιφόρνια από το Πόρτλαντ του Όρεγκον πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού το πάνελ αποκολλήθηκε, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους. Από τύχη δεν υπήρξαν θάνατοι.

Μετά το περιστατικό η FAA καθήλωσε στο έδαφος όλα τα 737 Max 9 που διέθεταν αυτό το είδος πάνελ. Για την ώρα δεν είναι σαφές πότε θα πετάξουν ξανά τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Τα μοντέλα 737-900ER έχουν πραγματοποιήσει 11 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας χωρίς παρόμοιο περιστατικό με τα νεότερα 737 Max 9, αναφέρει το BBC.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Έφη Μουρίκη – «Η γυναίκα και ο άνδρας πρέπει να είναι ίσοι, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες»

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Για κακούργημα η 26χρονη που έβαλε «κοριό» σε κουκλάκι και παρακολουθούσε τον πρώην της