in

OMGOMG AngryAngry

Eλεύθερος ο «ντίλερ» κοκαΐνης Μυκόνου – Τήνου!

Έκρυβε σχεδόν τετρακόσια γραμμάρια κοκαΐνης σε κρύπτη του αυτοκινήτου του, αλλά και ποσότητα κάνναβης στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού του και αφού οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη… αφέθηκε ελεύθερος!

 

Η τοξικομανία του δράστη σε συνδυασμό με το ενεργό παρελθόν του και η χρησιμοποίησή του από κυκλώματα διανομής οδήγησαν στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης!

Ο λόγος για έναν 49χρονο από την Τήνο, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, διακινούσε ναρκωτικά όχι μόνο στο «νησί της Παναγίας» αλλά και σε ένα ακόμα κυκλαδίτικο νησί, στη Μύκονο.

Η υπόθεση που φέρνει στη δημοσιότητα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» δείχνει πως μια, θεωρητικά, «δεμένη» ιστορία που αφορά σημαντική ποσότητα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο που συνελήφθη όχι στη φυλακή όπως συνήθως γίνεται, αλλά εκτός.

Τηλεφώνημα

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου έλαβαν ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα ο οποίος υποστήριζε ότι «υπάρχει ένα άτομο το οποίο διαμένει στην οδό … και διακινεί ποσότητες κοκαΐνης τόσο στην Τήνο όσο και στη γειτονική Μύκονο. Μάλιστα, κυκλοφορεί με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο». Οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν τη βασιμότητα της καταγγελίας και πήγαν στο σημείο το οποίο τους είχε υποδείξει ο άγνωστος άντρας. Πράγματι, εντόπισαν τον 49χρονο αλλά και το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν ή πήγαινε στη δουλειά του. Τέθηκε σε παρακολούθηση και «όντως πριν από τρεις μέρες παρατηρήσαμε ότι ο 49χρονος μετακινούνταν με το όχημα αυτό και συναντούσε άτομα σε δυσεπιτήρητα σημεία, καθώς και ότι οι εν λόγω συναντήσεις κρατούσαν ένα με δύο λεπτά κάθε φορά. Δεν ελέγξαμε τα εν λόγω άτομα, διότι υπήρχε κίνδυνος αποκάλυψής μας», αναφέρεται σε ένα από τα έγγραφα τα οποία έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης και αφορούν την υπόθεση.

Οργανώθηκε επιχείρηση και σε έρευνα που έγινε, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που εκδόθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη βάρους 389 γραμμαρίων, επιμελώς τοποθετημένη σε κρύπτη του οχήματος, πίσω από το πλαστικό κάλυμμα των καλωδίων
Κάνναβη, ακατέργαστη, βάρους 233 γραμμαρίων
Κάνναβη, αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 9,7 γραμμαρίων
5 τσιγαριλίκια κάνναβης
3 μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb)
3 σουγιάδες
305 ευρώ
11 κινητά τηλέφωνα και φορητός υπολογιστής αφής.
Στην αρχή ο 49χρονος δεν ήταν συνεργάσιμος με τις Αρχές και πριν ξεκινήσει η έρευνα στο αυτοκίνητό του «δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά». Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν κοκαΐνη. Τα στοιχεία έλεγαν ότι «πουλούσε στην Τήνο 90 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης, ενώ το κέρδος που θα είχε από την πώληση των ναρκωτικών θα έφτανε περίπου τις 35.000 ευρώ». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού!

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά στην υπόθεση εμφανίζονται και άλλα στοιχεία που έκαναν ανακριτή και εισαγγελέα να μην αποφασίσουν να προχωρήσουν στην προφυλάκιση του 49χρονου, με δεδομένο ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν ήταν μεγάλες. Ο 49χρονος ήταν φειδωλός σε όσα είπε στους αστυνομικούς. «Με είχαν ξαναπιάσει πάλι στη Μύκονο για ναρκωτικά το 2013 και έχω κάνει γι’ αυτόν τον λόγο φυλακή για τρία χρόνια», ήταν τα μόνα λόγια που είπε και ενημέρωσε ότι τα υπόλοιπα θα τα πει στη Δικαιοσύνη.

Εμπλοκή

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο 49χρονος υποστήριξε ότι «οι ποσότητες ναρκωτικής ουσίας και δη κοκαΐνης ήταν τοποθετημένες σε εμφανές σημείο στο πορτμπαγκάζ και μπορούσε κανείς να τις δει με το άνοιγμα αυτού!». Όσον αφορά τα ναρκωτικά στο παιδικό δωμάτιο, αναρωτήθηκε καθώς «το σπίτι που διαμένουμε με τη σύζυγο και την κόρη μας είναι μόλις 27 τετραγωνικά μέτρα και ημιυπόγειο. Δεν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο αλλά ενιαίος χώρος στον οποίο διαβιούμε οι τρεις μας».

Αυτό που όμως φαίνεται ότι έκανε τους δικαστικούς λειτουργούς να δουν με άλλο μάτι τον 49χρονο είναι όσα φέρεται να έχει περιγράψει σχετικά με το παρελθόν και όσα συνέβησαν στη Μύκονο την περίοδο που είχε ξανασυλληφθεί. Σε εκείνη την υπόθεση μάλιστα είχαν εμπλοκή και τρεις λιμενικοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο «νησί των ανέμων» για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους παμψηφεί τους λιμενικούς, καθώς διαπιστώθηκε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν στα κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών στο νησί.

Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 49χρονου, «το κύκλωμα προκειμένου να συνεχίσει να διακινεί ναρκωτικά καθώς είχε εξάρτηση για να εξασφαλίζει και αυτός τη δόση του, τον πίεζε και δημιουργήθηκε ένα ‘‘χρέος’’ απέναντί του». Στη συνέχεια, οι πιέσεις έγιναν ακόμα μεγαλύτερες με αποκορύφωμα την επίθεση με πυροβολισμούς που δέχτηκε συγγενικό πρόσωπο του 49χρονου τον Ιούλιο του 2019 στη Μύκονο. Τότε άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα και τον είχαν πυροβολήσει με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ένα διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή Σύρου οι συνήγοροι υπεράσπισης του 49χρονου, ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Κωνσταντίνα Πετροπούλου, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» υποστήριξαν ότι «ο εντολέας μας από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών! Όσο και αν αυτό ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό, συγκεκριμένοι λόγοι που αναλύθηκαν δημιούργησαν σοβαρές αμφιβολίες και, σε συνδυασμό με δεδομένη την ύπαρξη τοξικομανίας του, οδήγησαν στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης! Είμαστε σίγουροι ότι οι περιοριστικοί όροι που επεβλήθησαν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο μέλλον». κοκαΐνης

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αναστάσης Ροϊλός – “Αν αυτό που πάθαμε με τις Μέλισσες ήταν δυνατό, με τη Μάγισσα είναι επί 100”

Τσιμτσιλή – Σοφός. Βραδινή έξοδος στη Σύρο