in

AngryAngry OMGOMG

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «ψευτογιατρός» που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής που κατηγορείται, για θανάτους ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατηγορείται ότι μαζί με έναν 72χρονο Γερμανό γιατρό τους έπειθαν να διακόψουν τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να εφαρμόσουν μία δήθεν αποτελεσματική θεραπεία με υποτιθέμενα πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

 

  • Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ενώ εις βάρος του φυσιοθεραπευτή (ημεδαπού) και του γιατρού συνεργού του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή, απάτη ύψους άνω του 1,1 εκατ. ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Η δικογραφία φαίνεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον 18 ασθενείς – θύματα, εκ των οποίων οι επτά φαίνεται να κατέληξαν. Κατά την απολογία του, ο 66χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο ίδιος φέρεται να απέδωσε τις ευθύνες στον Γερμανό γιατρό, τονίζοντας ότι εκείνος αναλάμβανε το θεραπευτικό σκέλος και χορηγούσε τις αγωγές ενώ ο ίδιος αναλάμβανε τις φυσιοθεραπείες των ασθενών.

 

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα , εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αλλά και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σε σοκ μια μάνα τώρα στην Ιεράπετρα – Βρήκε τον γιό της κρεμασμένο έξω απο το θερμοκήπιο

Δίκη Πισπιρίγκου – «Κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στον θάνατο»