in

OMGOMG

ΕΛ.ΑΣ. – Ο Κασσελάκης ζήτησε φύλαξη του ιδίου και προσώπου του περιβάλλοντός του

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε σήμερα, Παρασκευή 1/9, με τη διάθεση αστυνομικών για τη φύλαξη του Στέφανου Κασσελάκη.

 

  • «Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος (σ.σ.: εννοεί τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη), από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».

Νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση για το θέμα, στην οποία παραδέχθηκε μεν ότι ζήτησε φύλαξη του ιδίου, πλην όμως δεν ανέφερε ότι είχε αιτηθεί και τη φύλαξη προσώπου του περιβάλλοντός του, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι “ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!”, αναφερόμενα “σε εύλογες απορίες”.Όλα στο φως πάντα από μένα!Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

 

  • Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων. Τα ΜΜΕ έχουν “εύλογες απορίες” που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».

 

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο κ. Κασσελάκης κυκλοφορεί συνοδεία αστυνομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κασσελάκης έκανε αίτημα φύλαξης ως υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Έτσι, από τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε ότι θα του χορηγηθούν αστυνομικοί για φύλαξη μέχρι το πέρας της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ στον κ. Κασελάκη, είχε διατεθεί ένα όχημα με αστυνομικό οδηγό και επιπλέον τρία άτομα για φύλαξη. Ταυτόχρονα όχημα με αστυνομικό οδηγό και φύλαξη (κατά πληροφορίες τρία άτομα) φέρεται να είχε χορηγηθεί και στον σύντροφό του, ενώ φέρεται ότι υπήρχε και πρόβλεψη για 24ωρη φύλαξη της οικίας τους.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει: «Τα προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό”.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Ο άνθρωπος απειλείται από πολιτικούς και ομοφοβικούς αντιπάλους.
    Έχει κάθε λόγο να προστατεύεται. Εφόσον ο ίδιος πλήρωσε τους αστυνομικούς, τότε όλα ok.
    Ο Βαρουφάκης κυκλοφορούσε τόσα χρόνια χωρίς φρουρά μέχρι που τον χτύπησαν.
    Λογικό είναι να χρειάζεται προστασία και αυτός.

Πολλά νεύρα ο Τσούρος – Έτσι τον εξαφάνισε η Σταμάτη

«Άγιος Παίσιος» – Εικόνες από τα εντυπωσιακά γυρίσματα στα 2.500 μέτρα.