in

Εκτός ορίων η βία ανηλίκων στην Κρήτη – Νέα επίθεση 17χρονου με σουγιά

Νέο κρούσμα ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων έλαβε χώρα τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα στην Κρήτη, όπου ένας 17χρονος φέρεται να έβγαλε… σουγιά σε συνομήλική του, ενώ βρίσκονταν, μάλιστα, σε εκπαιδευτικό χώρο.

 

  • Το περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, στη συνοικία της Κηπούπολης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

Για το συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία προχώρησε στη σύλληψη τόσο του ανήλικου, όσο και του πατέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

  • Το επίμαχο συμβάν έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα απανωτά κρούσματα βίας με “πρωταγωνιστές” (σε θέσεις θύτη και θύματος) ανήλικους, σε διάφορες περιοχές του νησιού. Μέσα σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας καταγράφηκαν άλλα τρία περιστατικά ξυλοδαρμού-άσκησης βίας σε βάρος ανηλίκων από ανήλικους δράστες, σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

 

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό, που έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στη μαθητική-εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, έλαβε χώρα χθες το πρωί στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 17χρονος μαθητής ΕΠΑ.Λ. έβγαλε κι έδειξε στη συνομήλική του μαθήτρια (από άλλο σχολείο) έναν αναδιπλούμενο σουγιά.

  • Ο ανήλικος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον σουγιά, προκειμένου να σκίσει μικρό μέρος της φόρμας-παντελονιού που φορούσε η κοπέλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη δεν τραυματίστηκε.

Το συμβάν σημειώθηκε υπό άγνωστες συνθήκες, ωστόσο θεωρείται πιθανό οι δύο ανήλικοι να είχαν μεταξύ τους σχέση.Το συμβάν έγινε γνωστό στις Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν και τελικά αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο, αλλά και τον 50χρονο πατέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


  • Ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα.Ωστόσο, ο γιος του οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο τελευταίος άσκησε ποινικές διώξεις για απειλή, εξύβριση και παράνομη οπλοφορία (πλημμελήματα) σε βάρος του 17χρονου, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε και αυτός ελεύθερος.

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Αυτή είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη, της Κεραμέως, του βοϊδομούσχαρου Πιερρακάκη και της Δόμνας Μιχαηλίδου. Καμαρώστε… Μέσα σε τρία χρόνια με έλλειψη παιδείας, αυτά είναι τα αποτελέσματα. 🤮

«Τι σου ‘κανα και πίνεις» – Η Ασλανίδου για την απίστευτη σύνδεση του τραγουδιού με το Big Brother

Κατερίνα Λάσπα – Δυνατές πόζες από παπαράτσι φωτογραφίες στην παραλία…