Έκρηξη στην Πλάκα – Στην Ιατροδικαστική οι συγγενείς των θυμάτων για την αναγνώριση

1 Min Read

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να μεταβούν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στην Πλάκα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης των σορών.

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση των αρμόδιων Αρχών, και αναμένεται να δώσουν γενετικό υλικό για τη σύγκριση DNA. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πραγματοποιούν αυτοψίες και εξετάζουν τα συντρίμμια, ενώ τα δομικά υλικά μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λεπτομερή έλεγχο. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου υπήρχε παροχή φυσικού αερίου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή. Παράλληλα, εξετάζονται μαρτυρίες, οπτικό υλικό, σωληνώσεις και εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην έκρηξη, την πυρκαγιά και τελικά την κατάρρευση του κτιρίου.

Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται υπό την εποπτεία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

 

Share This Article