in

Έκρηξη στη Σταδίου – «Χειρουργικά» έδρασαν οι δράστες

Το προφίλ του δράστη ή των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2) στην οδό Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως οι δράστες ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι και εκτιμούν ότι έδρασαν δύο άτομα, με τον έναν να κινείται πεζή, να περνάει το πεζοδρόμιο απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, να αφήνει το σακίδιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός ή περισσότερων συνεργών, οι οποίοι τον περίμεναν με κάποια μηχανή, εξαφανίστηκαν.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στόχος των δραστών πίσω από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού στη Σταδίου ήταν να αποφύγουν τα θύματα, γι’ αυτό και οι ενέργειές τους ήταν αρκετά προσεκτικές έως και «χειρουργικές».

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής γύρω από την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών, τους οποίους περιγράφουν ως αποφασισμένους και πολύ καλά εκπαιδευμένους, ενδεχομένως και έμπειρους προκειμένου να κάνουν ένα τέτοιο χτύπημα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που δημιουργήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξαϋλώθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ τα υπολείμματα του μηχανισμού περισυλλέχθησαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως φαίνεται η οργάνωση πίσω από την έκρηξη είχε εποπτεύσει πολύ καλά τον χώρο και είχε στρώσει ένα καλομελετημένο σχέδιο. Σκοπός ήταν να δοθεί ένα χτύπημα χωρίς, όμως, θύματα και το ωστικό κύμα να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στο υπουργείο Εργασίας.

Το προφίλ των δραστών και τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες, με τον έναν να τοποθετεί τη βόμβα πεζός και τον δεύτερο (ή περισσότερους) να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα προκειμένου να διαφύγουν.

Οι Αρχές μελετούν υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο από την οδό Σταδίου όσο και άλλα σημεία της περιοχής προκειμένου να χαρτογραφήσουν όλη τη διαδρομή προσέγγισης και διαφυγής των δραστών.

Όλα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες, μιας και η περιοχή είναι γεμάτη από γραφεία και καταστήματα. Ωστόσο, οι Αρχές δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, ενώ ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι κατά πόσο οι δράστες είναι οι ίδιοι με αυτούς που έβαλαν τη βόμβα μπροστά από την έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

“J2US” – Στον αέρα του ALPHA το μερακλίδικο τρέιλερ

Το “Επι Τόπου” αλλάζει ώρα μετάδοσης – Απο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 09.50 στο Open