in

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αινιγματικός στο ενδεχόμενο παραίτησής του ο Αποστολάκης αν εκλεγεί ο Κασσελάκης

Για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

  • Μάλιστα αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν εκλεγεί ο Κασσελάκης να λυθεί το κοινοβουλευτικό ζήτημα με την παρουσία του στη Βουλή.

«Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε και τόνισε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων».

  • Για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν επιλαχόντες του Επικρατείας για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ανέφερε… «Νομίζω ότι είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει το ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτομάτως θα δοθεί και η λύση για αυτό. Για αυτό το ζήτημα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό, ο οποίος θα παίρνει τη θέση του ή αν θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω. Ξέρω ότι αν προκύψει και όταν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα. Θα μου επιτρέψετε να μην την κάνω αυτή τη συζήτηση, είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Το πώς πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Ωστόσο, εγώ εκείνο που σας λέω είναι ότι θα υπάρξει αμέσως λύση».

«Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να διαφαίνεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον»
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε για την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας χαρακτηριστικά… «Θυμάστε ότι όταν ξεκίνησαν οι εσωτερικές εκλογές για την επιλογή του προέδρου του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό θα έλεγε κανείς. Δηλαδή οι εκτιμήσεις μίλαγαν για μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι θα φτάνανε στις κάλπες για να εκτελέσουμε το τυπικό καθήκον. Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να διαφαίνεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυξήθηκε και αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα. Οταν εμφανίστηκε ο κ. ο Κασελάκης είπα ότι είναι μία μία υποψηφιότητα η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένα καινούργιο ενδιαφέρον, ένας νέος άνθρωπος ο οποίος φέρνει καινούργιες, καινούριες ιδέες, καινούριες απόψεις τέλος πάντων ένα καινούριο κλίμα».

  • Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να σας πω λογικά εάν ο στόχος όλων ήταν να βρεθεί μία λύση και να επιλέξουμε έναν αρχηγό, τα αποτελέσματα αυτά και η διαφορά αυτή που έχει προκύψει σαφώς καταδεικνύει ποια είναι η επιθυμία του κόσμου. Είναι αρκετά μεγάλη διαφορά. Σε μια λογική λοιπόν διαδικασία θα έπρεπε να δεχτούμε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ότι η διαφορά είναι τέτοια που ο κόσμος αποφάσισε. Από κει και μετά, εφόσον η κ. Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί, μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία. Φοβάμαι ότι θα υπάρχουν λίγο λίγο πιο έντονες αντιπαραθέσεις. Ήδη ξεκίνησε με τις δηλώσεις τις χθεσινές.

 

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σύλβια Δεληκούρα – Αυτές είναι οι «ροζ» φωτογραφίες της

Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό