in

Έκλεβαν και κομμάτιαζαν τα αυτοκίνητα – Δείτε φωτογραφίες

Το newsauto πολλές φορές έχει αναφερθεί στις κλοπές των αυτοκινήτων και το τι γίνεται ένα μεγάλο μέρος αυτών. Μόλις προχτές η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ένα «χειρουργείο» κλεμμένων οχημάτων. Είναι αυτά τα αυτοσχέδια μηχανουργεία στα οποία οι κλεπταποδόχοι μηχανικοί κομματιάζουν τα κλεμμένα βγάζοντας από αυτά ανταλλακτικά αξίας εκατοντάδων ευρώ.

  • Αυτά μετά τα… σπρώχνουν σε συνεργεία αυτοκινήτων, κυρίως ελεύθερα (δηλαδή μη εξουσιοδοτημένα) τα οποία τα τοποθετούν στα αυτοκίνητα που επισκευάζουν «με έκπτωση και χωρίς απόδειξη».

Με ενέργειες λοιπόν της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, αποκαλύφθηκε οργάνωση που… ειδικευόταν στα παραπάνω. Αφού κλέβανε τα αυτοκίνητα, τα αποσυναρμολογούσαν και προσπαθούσαν να πουλήσουν τα εξαρτήματα μέσω ενός καταστήματος που έδειχνε νόμιμο στην πώληση ανταλλακτικών μεταχειρισμένων.

  • Δύο άτομα που σχετίζονται με αυτή τη δραστηριότητα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, ενώ η αναζήτηση για περισσότερους συνεργούς είναι σε εξέλιξη. Τα δύο αυτά άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπές, εμπρησμό από αμέλεια, καθώς και παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα και μετά από σχετική πληροφόρηση, αστυνομικοί εντόπισαν μια πυρκαγιά σε ένα κτήριο στο Ηράκλειο και σε υπόγειο χώρο αυτού του κτηρίου βρήκαν αρκετά κλεμμένα οχήματα και ανταλλακτικά. Η εξέταση των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους απέδειξε ότι η οργάνωση ασχολούταν με κλοπές αυτοκινήτων από διάφορα μέρη της Αττικής και πουλούσε τα ανταλλακτικά τους ως μεταχειρισμένα.
  • Τα στελέχη της οργάνωσης μεταφέραν τα κλεμμένα οχήματα σε μια αποθήκη που λειτουργούσε υπό την όψη μιας νόμιμης εταιρείας ανταλλακτικών, πραγματοποιώντας εκεί την αποσυναρμολόγηση. Στον χώρο βρέθηκαν 13 αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, φανάρια, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες, καθώς και το ποσό των 875 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές αυτοκινήτων.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πονοκέφαλος – Γιατρός αποκαλύπτει το τρικ των 5 λεπτών που θα σας ανακουφίσει

Πειραιάς – Άνδρας έπεσε σε φρεάτιο – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού