in

CryCry OMGOMG

«Είδα νεκρό το παιδί μου ανέβασα το κεφάλι μου προς τον ουρανό και είπα Θεέ μου κάτι θέλεις από μένα»

Η μάνα – σύμβολο, που παλεύει για τη δικαίωση της ψυχής του γιου της ανοίγει την καρδιά και το σπίτι της στην εκπομπή «Έλα να δεις». Ο λόγος για την Αντριάνα Νικολάου που πέρασε από χίλια κύματα από τη στιμγή που έμαθε ότι ο Θανάσης, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού αποδόθηκε σε αυτοχειρία, ενώ μετά από αγώνα της οικογένειας και εκταφή και εξέταση των οστών, διαπιστώθηκε ότι αυτός οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια.

Μιλώντας στην Έλενα Θεοδώρου, η κ. Αντριάνα, αναφέρθηκε στη δύναμη που αντλεί από τον Θεό ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά πως ποτέ δεν πίστεψε ότι ο γιος της έπεσε μόνος του από τη γέφυρα.

«Ότι έκαμα δεν το έκαμα γιατί το ήθελα αλλά γιατί ήμουν υποχρεωμένη. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το παιδί μου πιο καλά από μένα. Στα καλά καθούμενα ένα παιδί υγιέστατο να ετοιμαστεί να πάει πίσω στον στρατό το πρωί μετά από διανυκτέρευση και να μην σου πουν τίποτα ότι το πρωί δήθεν πως δεν παρουσιάστηκε και το μεσημέρι να σε πάρουν να σου πουν ότι δεν παρουσιάστηκε κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Έπρεπε να το παλέψω. Πρώτα από όλα να βρεθεί το παιδί μου. Μετά όταν μου είπε ότι έπεσαν ότι τάχα ζαλίστηκε και έπεσε κάτω από τη γέφυρα από τη στιγμή που ήταν άθικτο το σώμα του κάτω από 30 μέτρα ύψος, ποιος να τους πιστέψει; Και ο πιο βλάκας να δει τις φωτογραφίες δεν θα πει ότι έπεσε από τόσο ύψος, ούτε μια γραντζουνιά δεν είχε».

Ο αδιάκοπος αγώνας

«Αντλούσα τη δύναμη από την πίστη μου που έχω προς τον Θεό. Είχα πίστη. Από τη στιγμή που είδα νεκρό το παιδί μου κάτω από τη γέφυρα ανέβασα το κεφάλι μου προς τον ουρανό και είπα θεέ μου κάτι θέλεις από μένα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως βρέθηκε το παιδί μου εδώ. Είπα ακόμη και το σπίτι να δώσω εάν χρειαστεί για να μάθω θα το κάμω».

«Έβλεπε το παιδί σημεία και τέρατα στον στρατό»

«Ο λόγος που δεν έγιναν σωστά οι έρευνες είναι επειδή γνώριζαν ποιοι τον σκότωσαν. Έβλεπε το παιδί σημεία και τέρατα. Τελευταίως είχε δει κάτι πάρα πολύ άσχημο. Ήρθε στο σπίτι και μου λέει pls κάμε ότι μπορείς να φύγω από εκεί και του λέω κάμε υπομονή. Και μου είπε mom έχει από εκείνους τους κακούς που κάνουν κακό. Πού να ήξερα; Σε δυο μέρες το σκότωσαν το παιδί μου».

«Δεν θέλω να έρχεται ο Σεπτέμβρης»

«Πιστέψτε με δεν θέλω να έρχεται ο Σεπτέμβρης. Γιατί κάθε μέρα ζω όλα αυτά που βίωνε το παιδί μου στον στρατό. Εγώ δεν τα γνώριζα. Λέω θα περάσει. Ερχόταν σπίτι και έκανε τον σταυρό του, φαντάσου τι περνούσε εκεί».

Η εκταφή και το τάμα

«Εδώ και τρία χρόνια έγινε η εκταφή, αποδείχθηκε και επιστημονικά ότι ήταν δολοφονία διά στραγγαλισμού. Μας ταλαιπωρούσαν με τις δήθεν έρευνες. Είχε παγοποιγηθεί η θανατική ανάκριση, το παιδί έμεινε έξω από τον τάφο έχει 3 χρόνια. Ο σκοπός τους ήταν να περάσει ο καιρός. Εάν δεν γνώριζαν ποιοι το έκαμαν θα το ερευνούσαν, πιστεύουμε ακράδαντα ότι γνωρίζουν ποιοι το έκαμαν γι αυτό τους συγκαλύπτουν μέχρι σήμερα».

«Έχω κάμει τάμα»

«Έχω κάμει τάμα στη ζωή μου γιατί ένα παιδί σαν τον Θανάση δεν θα ξαναγεννηθεί. Ήταν ξεχωριστός χαρακτήρας. Τον μεγάλωσα και δεν το κατάλαβα. Είπα θα κάμω τάμα στη ζωή μου να μην το αφήσω διότι για να το επιτρέψει ο Θεός κάτι θέλει από μένα. Δεν άκουσα ποτέ άσχημη λέξη από το στόμα του… Ήταν ένας άγγελος επί της γης».

Μιλώντας για τη δικαίωση που αναμένει η κ. Αντριάνα τονίζει ότι «η δικαίωση του θα είναι δικαίωση για όλες τις αδικίες και γι αυτόν τον τόπο που αγάπησε. Εφυγε μια ψυχή αθώα. Είναι κρίμα να σιωπήσω. Δεν μπορώ να το αφήσω διότι θα είναι σαν να το δέχτηκα».

Στο μεταξύ, την Κυριακή 24/9 στην Μητρόπολη Λεμεσού και στο Κηποθέατρο Λεμεσού θα γίνει συναυλία στη μνήμη του Θανάση.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ελένη Μενεγάκη – «Λύγισε» με τη Σίσσυ Χρηστίδου – «Όταν έφυγε η μαμά μου, κάναμε πολλή ώρα να φωνάξουμε τους γιατρούς»

Κρήτη – Αγωνία για μωρό 9,5 μηνών – Διασωληνώθηκε μετά από πτώση