in

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο parking …«κόσμημα» της Φιλελλήνων!

Στο parking «κόσμημα» της οδού Φιλελλήνων εγκλωβίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί οδηγοί, που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους στα υπόγεια, καθώς ένα διαχωριστικό διαδρόμου έπεσε, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να βγουν στην τελική έξοδο και να αποχωρήσουν από το parking.Γύρω στις 9 το πρωί την εμφάνισή του έκανε ένα συνεργείο, ενημερώνοντας τους οδηγούς που προσπαθούσαν να βρουν λύση και περίμεναν εγκλωβισμένοι στον χώρο, ότι τους ενημέρωσαν από το Δημαρχείο και προσέτρεξαν για να διορθώσουν τη ζημιά. Με διάφορα εργαλεία έσκισαν το διαχωριστικό και άνοιξαν τον διάδρομο.

 

  • Μάλιστα οδηγός που ήταν εγκλωβισμένος δεν δίστασε να αναφωνήσει με αγανάκτηση «κατά τα άλλα ο Βόλος έχει Δήμαρχο» και μόλις άνοιξε η δίοδος, έφυγε…τρέχοντας!Ωστόσο, το παραπάνω περιστατικό δεν είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στο parking, για το οποίο οι Βολιώτες πλήρωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, καθώς ζημιές μπορεί να συμβούν.Το τελευταίο διάστημα, από τις πλημμύρες κι έπειτα, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα όσοι έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους στα υπόγεια αλλά και στους ορόφους να πρέπει να μετακινούνται με τα πόδια. Οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, βρώμικες, με πεταμένα χαρτιά στο δάπεδο, ακόμη και με πεταμένους καφέδες.

 

Οι τοίχοι των υπογείων σε πολλά σημεία έχουν υγρασία, ενώ στα σκοτάδια βρίσκεται το έκτο υπόγειο. Ενώ τα υπόγεια έχουν φως για να μπορούν οι οδηγοί να εξυπηρετηθούν, στο -6 το σκοτάδι είναι βαθύ και η μυρωδιά πάρα πολύ έντονη.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το parking, το οποίο θα «στόλιζε» τον Βόλο και θα έφερνε έσοδα και στον Δήμο, άρα στην πόλη, υπολειτουργεί. Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, τουλάχιστον το πρωί, που να βρίσκεται στην είσοδό του, οι μπάρες είναι ανοιχτές και τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής δεν λειτουργούν. Το μόνο σημάδι που δείχνει ότι ίσως υπάρχει κάποια «ζωή» είναι ο ανοιχτός υπολογιστής στο γραφείο που υπάρχει στην είσοδο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος άνθρωπος για να τον χειριστεί. Δίπλα στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής ένας κάδος ξεχειλισμένος από σκουπίδια «καλωσορίζει» τον επισκέπτη.

 

  • Φυσικά σκόνη υπάρχει παντού και πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και στο οδόστρωμα .Στις 15 Σεπτεμβρίου το 2021 ο Αχιλλέας Μπέος στα εγκαίνια του parking έλεγε «Πρόκειται για ένα μεγάλο, ιστορικό θα έλεγα, έργο, αν αναλογιστείτε πόσα χρόνια στο σημείο αυτό υπήρχε μια εστία μόλυνσης, μια μεγάλη γούρνα, γεμάτο νερά και σκουπίδια».Από τη σημερινή του δε εικόνα το «κόσμημα» για την πόλη μάλλον γυαλίζει απ’ έξω, αλλά από μέσα…άνθρακες ο θησαυρός.Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού parking τελεσφόρησε με την εταιρεία Manollo Group να πληρώνει το ποσό των 125.000€ ετησίως για τα επόμενα 12 χρόνια και με δικαίωμα παράτασης άλλα 12 χρόνια, ακόμη απ’ όσο φαίνεται δεν έχει αναλάβει τη διαχείρισή του.Σημειώνεται ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε στις αρχές Ιουλίου του 2023 και μέχρι σήμερα, δηλαδή τέλη Οκτωβρίου το parking λειτουργεί με τον …αυτόματο πιλότο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιώργος Αγγελόπουλος – Κάνει πρόβα για μπαμπάς. Η μικρή που τον έκανε ξανά να γελάσει

Αποκλειστικό – Η δεκάδα των προσώπων που επεξεργάζεται ο ΑΝΤ1 για την κριτική επιτροπή του “Y.F.S.F”