Ευτυχώς – Αίσιο τέλος για 25χρονο ορειβάτη που έχασε τον προσανατολισμό του στον Όλυμπο

1 Min Read

Καλά στην υγεία του είναι ο νεαρός ορειβάτης ο οποίος αργά το βράδυ της Τετάρτης (06.03.2024) έχασε τον προσανατολισμό του στον Όλυμπο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του.

  • Ο 25χρονος ορειβάτης κινούνταν κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων στον Όλυμπο όταν τα ίχνη του χάθηκαν.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ, οπότε ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο νεαρός άντρας βρέθηκε τελικώς πέντε ώρες αργότερα, στις 3 τα ξημερώματα, εξαντλημένος αλλά καλά στην υγεία του, ενώ μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  • Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, όπως επίσης μία ορειβατική ομάδα και μία ομάδα με drones (Σ.μη.Ε.Α.) από την 2η ΕΜΑΚ.
Share This Article