in

OMGOMG

Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του

Τα ψέματα τελείωσαν. Όπως και τα σενάρια. Απο σήμερα “μιλάει” η δικαιοσύνη. Και θα τα πεί όλα. Την αλήθεια. Χωρίς περιστροφές. 

Σήμερα ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» περνά το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου κληθείς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης σοβαρότατων αδικημάτων που αφορούν σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ. Τόσο ο ίδιος αλλά και επτά ακόμη στενοί συνεργάτες του.

 

  • Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η άλλη έρευνα της Εισαγγελίας σχετικά με τα οικονομικά της οργάνωσης, σύμφωνα με την οποία και εκεί οι ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, και δη κακουργηματικών, είναι ισχυρές. Σε αυτή τη φάση, όμως, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» έχει να αντικρούσει μια σειρά καταγγελιών που έγιναν σε βάρος του από παιδιά αλλά και εργαζομένους στην οργάνωση και είναι κόλαφος τόσο για τον ίδιο όσο και για τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του.

Σήμερα κιόλας οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου θα βρεθούν στο γραφείο των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων Αικατερίνης Κοπελάκη και Δάφνης-Κυριακής Τσιχλή προκειμένου να πάρουν τον φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και να ενημερωθούν για όσα έχουν καταθέσει σε βάρος του εντολέα τους οι μάρτυρες.

Για τον λόγο αυτό το πιθανότερο είναι ότι οι δικηγόροι, όπως έχουν το δικαίωμα από τον νόμο, θα ζητήσουν από τις δύο εισαγγελείς προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσει ο εντολέας τους.

Ο ιερέας, το πιθανότερο με υπόμνημα που θα καταθέσει, αναμένεται να αντικρούσει όσα τα παιδιά -και άλλοι μάρτυρες- του αποδίδουν σχετικά με σ3ξουαλική κακοποίησή τους, καθώς και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού, καταναγκαστική εργασία εντός δομών της ΜΚΟ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ απο Πρώτο Θέμα

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νεκρός ο Παναγιώτης Τζένος – “Έφυγε ο δεύτερος αδερφός μου”

Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο – Κακοποιούσε γυμνή τη γυναίκα του