in

LOLLOL

Έφαγαν… πόρτα οι Ακάρ, Σοϊλού και Τσαβούσογλου από τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν

Τα πρόσωπα που συνθέτουν το νέο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία επέλεξε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Στο νέο σχήμα υπάρχουν «ηχηρές αποχωρήσεις», καθώς δεν περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νέος υπουργός Άμυνας είναι ο Γιασάρ Γκιουλέρ, στο τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. τοποθετήθηκε ο Χακάν Φιντάν και στο Εσωτερικών ο Αλί Γερλίκαγιά.

  • Σε μια κρίσιμη θέση, αυτή του υπουργού Οικονομικών, διορίστηκε ο Μεχμέτ Σιμσέκ: πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών (2009-2015) και στη συνέχεια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιος για την Οικονομία (ως το 2018).

Η επιλογή των προσώπων στη νέα κυβέρνηση Ερντογάν έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση, η λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα εδώ και πολλούς μήνες. Εκτός από τον πληθωρισμό, που ξεπερνά το 40% ενισχυμένος από τις τακτικές μειώσεις των επιτοκίων, την Παρασκευή το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας έπεσε στις 20,88 λίρες το ένα δολάριο. Δεν είναι λίγοι οι ξένοι αναλυτές που προβλέπουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και διαβλέπουν στο βάθος προσφυγή στη βοήθεια του ΔΝΤ.

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης:

Αντιπρόεδρος – Τζεβντέτ Γιλμάζ
Υπουργός Εξωτερικών – Χακάν Φιντάν
Υπουργός Οικονομίας – Μεχμέτ Σιμσέκ
Υπουργός Εσωτερικών – Αλί Γερλίκαγιά
Υπουργός Άμυνας – Γιασάρ Γκιουλέρ
Υπουργός Ενέργειας – Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Έτρωγε από fast food τρεις φορές την μέρα για 100 ημέρες – Δείτε τι έπαθε

Η Τόνια Σωτηροπούλου ποζάρει με μικροσκοπικό μπικίνι και κολάζει