Τρέχει ο χρόνος για τη Δυτική Αττική
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Πολιτεία για τη θωράκιση της Δυτικής Αττικής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου. Στόχος είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις να προχωρήσουν άμεσα, πριν από τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις.
Πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου τα πρώτα έργα
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου έχει θέσει ως στόχο την έναρξη των αντιδιαβρωτικών και των πρώτων αντιπλημμυρικών έργων πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, ενώ προχωρούν οι απαραίτητες μελέτες.
Στο επίκεντρο η προστασία από τις πλημμύρες
Οι παρεμβάσεις έχουν ως βασική προτεραιότητα να περιοριστεί η διάβρωση του εδάφους και η μεταφορά φερτών υλικών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμυρών τον χειμώνα. Παράλληλα, προβλέπεται η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Το στοίχημα πλέον είναι ένα: ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε η Δυτική Αττική να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη πριν αλλάξει ο καιρός.
